Örebro Recycling bikes 19 sep

Datum
19-09-2020
00:00
Arrangör
Örebro kommun
Om eventet
Örebro kommun deltar i Håll Sverige rent-dagen genom detta event där alla invånare uppmuntras att göra som Örebros skräphjälte Johan med ”The recycling bike”. Ta din cykel och plocka skräp! Du bestämmer själv när och var du gör din insats. OBS! Det görs ingen gemensam samling. Till din hjälp får du de här tipsen:
Hitta en skräpig plats. Områden där det ofta är skräpigt är längs cykelbanor i handelsområden, och vid köpcentra och större verksamhetsområden eller industriområden. Naturområden där många rör sig är också bra ställen att plocka skräp. Men du väljer förstås själv var du vill plocka.
Hitta dit med cykel. På orebro.se/karta kan du se huvudcykelstråk, och även var det finns cykelpumpar. Klicka på ”Gator, trafik, buss och torg” i menyn så kan du välja vad som ska visas på kartan. https://karta.orebro.se/#0&1;0&2&161336.81178;6574488.06599&-1&&
Sortera skräpet. På Förpacknings- och tidningsinsamlingens webb kan du se var alla återvinningsstationer ligger i Örebro. https://www.ftiab.se/173.html
Använd flera påsar. Du behöver ett par handskar och några påsar. Om du från början har en påse för plastförpackningar, en för pappersförpackningar och en för övrigt så blir det lättare att sortera skräpet på återvinningsstationen. Restavfallet (det som inte går att sortera) tar du hand om själv. I centrum kan du även sortera skräpet i Sortören soptunnorna.

Glöm inte att föreviga din insats med en bild som du gärna får publicera på Facebook eller Instagram med #hållörebrorent. Att visa att du bryr dig om en ren natur kan vara en viktig inspiration för flera. När du anmält dig får du information om hur du kan registrera hur mycket du har plockat. På så vis visar vi kraften tillsammans när Hela Sverige plockar skräp!

P.S. vill du hellre gå och plocka går det förstås lika bra! D.S.
Träffpunkt
Drottninggatan 9, 702 10 Örebro, Sverige
Location
Deltagare
Namn
Antal deltagare
  • Örebro kommun
    7