Hero
Skräpplockardagarna 2022

Årets Skräpplockardagar är igång - 212 kommuner är anmälda

Body

Sedan 1 februari har kommuner kunnat anmäla sig till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2022, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Förra året deltog över 700 000 barn i kampanjen. Så här långt har 212 kommuner anmält sig till årets kampanj.

Sections

Som kommun kan man bidra till kampanjen genom att sprida information till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar i kommunen. Man kan också bidra genom att ta hand om det skräp som deltagarna plockar, eller informera om hur deltagarna bäst gör sig av med skräpet. 

- Skräpplockardagarna är ett enkelt och bra sätt för kommuner att engagera sig för att minska nedskräpningen. Syftet med kampanjen är att påverka nedskräpning på lång sikt genom att lägga en grund för bra värderingar och beteende redan i tidig ålder, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

- Anmälningarna från förskolor, skolor och föreningar strömmar in. Trycket är högre än någonsin tidigare. Det är väldigt tydligt att nedskräpning är en fråga som engagerar, säger Johanna Ragnartz.

Mer information om Skräpplockardagarna för skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar:
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna

Mer information om Skräpplockardagarna för kommuner:
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna/kommuner