Hero
Hållbarhetsdagen 11/11

Hållbarhetsdagen

På Hållbarhetsdagen den 11/11 firade vi alla barn, unga, lärare, pedagoger och fritidsledare som jobbar med #hållbarhetpåschemat. Vi bjöd på inspiration, underhållning och prisutdelning. I år var vi nästan 40 000 (!) som firade tillsammans! Stort tack till alla er som deltog!

Sections

Hållbarhetsdagen den 11/11

Vi firade då alla skolor och förskolor i Sverige som jobbar med #hållbarhetpåschemat

På Hållbarhetsdagen bjöd vi på en stunds härligt häng och pepp som vårt sätt att säga TACK till er för allt engagemang i hållbarhetsfrågan! Då firade vi alla lärare, pedagoger, barn och unga som gjort något tillsammans med oss i år med #hållbarhetpåschemat. Vi delade ut priser till de Grön Flagg-verksamheter som jobbat extra bra med lärande för hållbar utveckling under året.

Hållbarhetsdagen är dagen då ni som skola eller förskola firar och uppmärksammar allt bra ni gjort under året. Är du redan en Grön Flagg-verksamhet är det denna dag ni hissar er flagg! I år deltog närmare 40.000 (!) elever, lärare, pedagoger och fritidsledare och firade den här dagen med oss! Vi är helt överväldigade då det var 13.000 som deltog förra året (2021).

I år bjöd vi på tre åldersanpassade sändningar – en för förskola, en för F-6 och en sändning för högstadiet och gymnasiet. Sändningarna går att se i efterhand till och med 11/12/2022. Varje sändning är ca 15 minuter. I sändningarna för förskola och låg- och mellanstadium (F-6) dyker även en hemlig gäst upp.

Klicka på den länken nedan som är aktuell för er verksamhet, så kommer du till sändningen:

Förskola

Låg- och mellanstadium (F-6)

Högstadium- och gymnasium

 

Ps. Inte redan med i Grön Flagg? Klicka här för att läsa mer.

Här kan ni läsa mer om de nominerade verksamheterna

Nyfiken på Grön Flagg?

Grön Flagg är ett unikt utbildningsprogram inom hållbar utveckling. Varje år hissar över 1000 förskolor och skolor i landet Grön Flagg för att synliggöra sitt hållbarhetsarbete med #hållbarhetpåschemat.

Genom att vara med i Grön Flagg har ni - förutom utbildningsprogram, föreläsningar, metoder, utbildningspaket, tips och råd hur man kan jobba med hållbarhet i undervisningen - även möjlighet att vara med och tävla om att blir Årets hållbara förskola, Årets hållbara grundskola och Årets hållbara gymnasium. Och allt till en mycket förmånlig peng.

Här kan du läsa mer om Grön Flagg.