Hero
Hållbarhetsdagen

Hållbarhetsdagen

På Hållbarhetsdagen den 11/11 tackar vi alla barn, unga, lärare, pedagoger och fritidsledare som jobbar med #hållbarhetpåschemat med  inspiration, underhållning och prisutdelning. Förra året var vi 13 000 som firade tillsammans! Välkomna!

Illustration sol
Sections

Välkommen att fira Hållbarhetsdagen den 11/11 med oss

Häng med oss på vår sändning då vi firar Hållbarhetsdagen för alla skolor och förskolor i Sverige!

På Hållbarhetsdagen bjuder vi på en stunds härligt häng och pepp som vårt sätt att säga TACK till er för allt engagemang och allt som ni gör i hållbarhetsfrågan! Då firar vi alla lärare, pedagoger, barn och unga som gjort något tillsammans med oss i år. Vi kommer även dela ut priser till de Grön Flagg-verksamheter som jobbat extra bra med lärande för hållbar utveckling under året.

Hållbarhetsdagen är den dag där ni som skola eller förskola firar och uppmärksammar allt bra ni gjort under året. Är du redan en Grön Flagg-verksamhet är det denna dag ni hissar er flagg! Förra året deltog 13.000 elever, lärare, pedagoger och fritidsledare och firade den här dagen med oss! Scrolla ner om du vill veta vad som hände förra året.

I år erbjuder vi tre åldersanpassade livesändningar som är anpassade efter er verksamhet – en för förskola, en för F-6 och en sändning för högstadiet och gymnasiet. Sändningen går att se live klockan 09.00 och sedan i efterhand under hela dagen. Det kostar inget att delta och alla kollegor med klasser / barngrupper är också välkomna!

Program för sändningarna samt nomineringar till årets hållbara verksamheter visas här på sidan i slutet av oktober.

Ps. Inte redan med i Grön Flagg? Klicka här för att läsa mer.

Detta hände under förra årets sändning

I en färgsprakande show på Tekniska Museet i Stockholm utsågs i dag landets mest hållbara för-, grund- och gymnasieskolor 2021. Vilken dag! Tusen tack alla tusentals barn som deltog - och dela gärna allt ni gjort under Hållbarhetsdagen under #hållbarhepåschemat.

Förra årets (2021) nominerade verksamheter - motivering och listor