Hero
Flagga med texten Hållbarhetsdagen 2023 omgiven av ballonger

Hållbarhetsdagen

På Hållbarhetsdagen den 10/11 firas alla fantastiska barn, unga, lärare och pedagoger som engagerat sig i hållbarhetsfrågan under året. Ni är bäst! 

Sections

Den 10/11 firas Hållbarhetsdagen i hela landet - varmt välkomna att fira med oss!

Hållbarhetshjältar, stora såväl som små, förtjänar att firas med buller och bång! Och det ska vi verkligen göra under Hållbarhetsdagen 2023. I år flyttar nämligen firandet från skärmen ut till just era förskolor och skolor för att få till en alldeles extra kalasig känsla - alla deltagare har därför fått åldersanpassat material för att tillsammans med barnen skapa en sprakande (och väldigt rolig) temadag.

Årets hållbara förskola, grundskola och gymnasium

Nyfiken på Grön Flagg?

Grön Flagg är ett unikt utbildningsprogram inom hållbar utveckling. Varje år hissar över 1000 förskolor och skolor i landet Grön Flagg för att synliggöra sitt hållbarhetsarbete med #hållbarhetpåschemat.

Genom att vara med i Grön Flagg har ni - förutom utbildningsprogram, föreläsningar, metoder, utbildningspaket, tips och råd hur man kan jobba med hållbarhet i undervisningen - även möjlighet att vara med och tävla om att blir Årets hållbara förskola, Årets hållbara grundskola och Årets hållbara gymnasium. Och allt till en mycket förmånlig peng.

Här kan du läsa mer om Grön Flagg.