Skräpplockare med påse och hundar i koppel

Skänk en gåva

Stöd Håll Sverige Rents arbete

När du skänker en slant till Håll Sverige Rent bidrar du till vårt fortsatta arbete för att minska nedskräpningen i hav, natur och stad 2024. Genom ditt stöd kan vi samla kunskap, driva opinion och ta fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Swisha en gåva

Swisha gärna valfritt belopp till nummer 900 28 17. Märk din betalning med 2024 i textfältet.

Tack för ditt bidrag!

Ideell organisation

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack. Vi har som uppdrag att påverka attityder och beteende så att vi får en minskad nedskräpning som följd. 

Skänk skattefritt via Aktiegåvan

Är du ägare av börsnoterade aktier kan du skattefritt skänka utdelningen från dina aktier till Håll Sverige Rent och hjälpa oss i vårt arbete för ett skräpfritt Sverige. En förutsättning är att du skänker utdelningen före bolagsstämman.

Så gör du:

1. Skriv ut och fyll i Gåvoblanketten (Anmälan om Rättighetshavare).

2. Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma.

Om du är kund hos Aktieinvest (Aktiespararna),  Avanza eller Nordnet så kan du enkelt göra det själv på deras webbplats efter att du loggat in på din sida.

Som privatperson bosatt i Sverige och ägare av fåmansbolag har du rätt att skattefritt skänka hela eller delar av utdelningen från fåmansbolaget till välgörenhet. Kontakta din bank, fondkommissionär eller rådgivare för information om hur du går till väga.

Ladda ner gåvoblankett för Aktiegåvan