Företag mot skräp

Nu samlar vi Sveriges företag - mot skräpet

Var med och stoppa skräpet med oss!

Vi på Håll Sverige Rent vill samla Sveriges företag för att göra en gemensam och kraftfull insats mot skräpet. Tillsammans kan vi öka kunskapen om skräpet och vårt beteende, göra vår tids största samhällsproblem synligt och skapa engagerande aktiviteter kopplade till nedskräpfrågan.

För oss är alla samarbeten värdefulla och det finns många sätt att stötta vårt arbete. Här berättar vi hur du som företag kan bidra, vad som är aktuellt just nu och här finns också inspiration för ert hållbarhetsarbete. 

Aktuellt just nu

Skräprapporten 2024

Håll Sverige Rent presenterar den stora Skräprapporten 2024

Senaste statistik, fakta och analyser om nedskräpningen i Sverige. Den 13 maj presenteras höjdpunkterna i rapporten, välkommen att anmäla dig!

Mer om Skräprapporten 2024 » 

Från engångs- till flergångsprodukter (SUP)

Kille dricker ur en flergångsmugg i bambu.

Vad innebär den nya förordningen om engångsprodukter som träder i kraft 1 januari 2024, och hur kommer den påverka kommunens arbete?

Läs mer här »

Kusträddarna

Kusträddarna 2022

Bjud in medarbetarna att plocka skräp som annars skulle hamna i våra sjöar och hav. Tillsammans räddar vi havet från skräp!

När: När det passar er under våren! 
Kanske i samband med Världshavsdagen 8 juni.

Anmälan och mer information »

Ordna en egen skräpplockaraktivitet

Skräpplockare

Vill du göra något aktivt med kollegorna? Förena nytta med nöje - ta er an Håll Sverige Rents skräputmaning och ordna en egen skräpplockaraktivitet! 

Såhär går ni tillväga »

Hela Sverige plockar skräp - intresseanmälan öppen!

Kollegor som plockar skräp

Kampanjen är i samband med World Clean-up Day där miljontals människor över hela världen plockar skräp. Samla medarbetare och kunder och gör något konkret i ert närområde.

När: 21 september, 2024 (eller en veckodag)

Mer information »

Så kan du samarbeta med oss

Gör skillnad med kollegor och kunder

Göra

Skapa engagemang i en tydlig hållbarhetsfråga. Engagera med skräpkunskap och gör en utomhusaktivitet tillsammans.

Hemköp »

Wolkswagen Finans »

Samarbeten med långsiktig effekt

Lära

Lös ett nedskräpningsproblem och skapa förändring med mätbara resultat.

Skistar »

Acamp »

Coca-Cola »

Stärk ditt erbjudande med oss

Stärka

Addera värde till din befintliga försäljning och ge stöd till rörelsen mot nedskräpning.

Fortum »

Bold Bottle »

KappAhl »

Telge Energi »

Våra samarbeten

Tillsammans med SkiStar mot det vita skräpet

Två personer som fikar vid en skidbacke

Under vintersäsongen 2023/2024 lanseras informationskampanjen Vad som göms i snö kommer fram i tö tillsammans med SkiStar. Det är ett långsiktigt strategiskt samarbete med målet att att fler ska få njuta av minnesvärda och hållbara fjällupplevelser i framtiden.

Läs mer »

Gardena stöttar med skräpplockartänger

Kvinna plockar äpple med griptång

När hela Sverige plockar skräp den 16 september blir det med praktiska griptänger från Gardena, Europas ledande leverantör av trädgårdsredskap.

Läs mer »

Skosh tänker om för att minska på engångsplasten

Skosh rengöringstabletter

Skosh vill tänka om helt och hållet kring hemrengöringsprodukter för att minska på engångsplasten. "Tillsammans med Håll Sverige Rent vill vi stärka vår positiva effekt på miljön", säger Simon Ziolkowski, Medgrundare till Skosh.

Läs mer »

Hemköp är med när hela Sverige plockar skräp

Man utanför Hemköp

Hemköp uppmuntrar alla medarbetare till att plocka skräp på Håll Sverige Rent-dagen den 17 september, både för att skapa ett hållbarhetsengagemang och för att visa att Hemköp tar ett miljöansvar i de lokalsamhällen de verkar i.

Läs mer »

Bold Bottle stöttar med 1€ per såld flaska

Bold Bottle

Samarbetet mellan Bold Bottle och Håll Sverige Rent grundar sig den gemensamma visionen om en värld utan nedskräpning. Som en del i att uppnå detta Bold Bottle valt att stödja Håll Sverige Rent med 1€ per såld flaska i sin kollektion ”Pure Nature”.

Läs mer »

Camping utan skräp

Acamp

Tillsammans med Håll Sverige Rent arbetar Acamp med initiativet Clean Camping för att säkerställa att fler kan njuta av det fina campinglivet utan att skräpa ner.

Läs mer »

Kappahl donerar avkastning i One Bag Habit

KappAhl

Kappahl har under flera års tid stöttat Håll Sverige Rents verksamhet i arbetet mot nedskräpning, genom att donera avkastning i One Bag Habit.

Läs mer » 

 

Naturbonusen för en renare natur

Naturkompaniet

Nedskräpningen i vår natur är något som både Naturkompaniet och Håll Sverige Rent vill motverka. Genom Naturbonusen som varje år delas ut av Naturkompaniet har Håll Sverige Rent två år i rad fått möjlighet att arbeta för en renare natur.

Läs mer »

Miljöpaket för elkunder

Fortum

Genom att köpa Miljöpaketet som tillägg till elavtalet bidrar Fortums kunder med 100 kronor per år och kund till Håll Sverige Rent.

Läs mer »

Höjer kunskap hos medarbetarna

volkswagen

Tillsammans med Håll Sverige Rent gör Volkswagen Finans Sverige en satsning för att engagera sina medarbetare kring problematiken med nedskräpning.

Läs mer »

Ökad plaståtervinning i Sandhamn

cocacola

Coca-Cola European Partners har tillsammans med Håll Sverige Rent engagerat sig i skräpfrågan under flera år. De har bland annat genomfört clean-ups tillsammans med hundratals av sina medarbetare, samt initierat projekt för ökad plaståtervinning i Sandhamn.

Läs mer »

Skräpplockarturné och utbildning med LYFT

BAT

Tillsammans med British American Tobacco:s varumärke LYFT skapar vi en hållbarhetsutbildning för hela personalen.

Läs mer »