Coca-Colas medarbetare plockar skräp

Nu samlar vi Sveriges företag mot skräpet

Bli skräphjältar på arbetstid!

En tuff arbetsuppgift blir så mycket enklare om man gör den ihop. Därför vill vi på Håll Sverige Rent samla Sveriges företag för att göra en gemensam och kraftfull insats mot skräpet.

Boka en clean up och plocka skräp tillsammans med kollegor. Bli stolt vänföretag och stötta oss med en mindre, mittemellan eller större summa. Eller inled ett samarbete där vi inriktar oss på ett särskilt nedskräpningsproblem – och löser det tillsammans. Det viktiga är inte på vilket sätt ni bidrar. Det viktiga är att alla gör något. Ni kan också bli skräphjältar på arbetstid! 

Stillbild från film om företag mot skräp

Tre sätt att bli skräphjältar

Alla företag som arbetar med Håll Sverige Rent för att minska nedskräpningen får möjlighet att berätta om sitt engagemang med hjälp av företag mot skräp-symbolen, banners och diplom.

An icon indicating horizontal scroll

Gör en clean-up

Med en gemensam clean-up skapar ni engagemang och medvetenhet hos medarbetare samtidigt som ni bidrar med en konkret insats mot skräpet.

En clean-up:

  • Kostar 25.000 kr (ex resa och logi)
  • Tar ungefär två timmar
  • Inkluderar en kortare föreläsning om skräp

Bli vänföretag

Vill ni vara med och rädda städer, natur och hav från skräp? Som Vänföretag stöttar ni Håll Sverige Rents verksamhet där vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. 

Ett Vänföretag:

  • Stöttar oss med 25.000 kr/år
  • Får rabatterat pris på clean-up

Starta ett samarbete

Vi startar gärna samarbeten där vi tillsammans utforskar nya möjligheter att påverka och förebygga nedskräpningen i Sverige.

Ett samarbete:

  • Skräddarsys i dialog med er
  • Kan fokusera på exempelvis kunskap, kommunikation eller aktiviteter
  • Innefattar ett verksamhetsstöd till Håll Sverige Rent på minst 50.000 kr

Nominerade till Årets insamlare!

Håll Sverige Rent blev nyligen nominerade till Giva Sveriges pris som Årets insamlare i kategorin företagssamarbete för konceptet Panta Dosan som drivs tillsammans med Swedish Match.

Vill du veta mer?

Vilka är vi?

Våra samarbeten

Läs mer om några av våra samarbeten.

Coca-Cola logga

Coca-Cola European Partners har tillsammans med Håll Sverige Rent engagerat sig i skräpfrågan under flera år. De har bland annat genomfört clean-ups tillsammans med hundratals av sina medarbetare, samt initierat projekt för ökad plaståtervinning i Sandhamn.

Fortums logotyp

Genom att köpa Miljöpaketet som tillägg till elavtalet bidrar Fortums kunder med 100 kronor per år och kund till Håll Sverige Rent.

Naturkompaniets logotyp

Tillsammans tog Naturkompaniet och Håll Sverige Rent fram en skräppåse i nylon som delades ut i Naturkompaniets butiker. Skräppåsen kunde tas med ut i naturen, användas för att ta med skräp hem, tvättas och användas igen.