Coca-Colas medarbetare plockar skräp

Nu samlar vi Sveriges företag mot skräpet

Bli skräphjältar på arbetstid!

En tuff arbetsuppgift blir så mycket enklare om man gör den ihop. Därför vill vi på Håll Sverige Rent samla Sveriges företag för att göra en gemensam och kraftfull insats mot skräpet.

Gå med i Företag mot skräp och stötta oss med en mindre summa. Boka en clean-up och plocka skräp tillsammans med kollegor. Eller inled ett samarbete där vi inriktar oss på ett särskilt nedskräpningsproblem – och löser det tillsammans. Det viktiga är inte på vilket sätt ni bidrar. Det viktiga är att alla gör något. Ni kan också bli skräphjältar på arbetstid!

Några av våra samarbeten

Camping utan skräp

Acamp logga i vit fyrkant

Tillsammans med Håll Sverige Rent arbetar Acamp med initiativet Clean Camping för att säkerställa att fler kan njuta av det fina campinglivet utan att skräpa ner.

Läs mer »

Höjer kunskap hos medarbetarna

VFS logga med vit ruta

Tillsammans med Håll Sverige Rent gör Volkswagen Finans Sverige en satsning för att engagera sina medarbetare kring problematiken med nedskräpning.

Läs mer »

Miljöpaket för elkunder

Fortums logga med vit ruta

Genom att köpa Miljöpaketet som tillägg till elavtalet bidrar Fortums kunder med 100 kronor per år och kund till Håll Sverige Rent.

Läs mer »

Ökad plaståtervinning i Sandhamn

Coca-Colas logotyp med vitt

Coca-Cola European Partners har tillsammans med Håll Sverige Rent engagerat sig i skräpfrågan under flera år. De har bland annat genomfört clean-ups tillsammans med hundratals av sina medarbetare, samt initierat projekt för ökad plaståtervinning i Sandhamn.

Läs mer »

Naturbonusen för en renare natur

Naturkompaniets logga med vitt

Nedskräpningen i vår natur är något som både Naturkompaniet och Håll Sverige Rent vill motverka. Genom Naturbonusen som varje år delas ut av Naturkompaniet har Håll Sverige Rent två år i rad fått möjlighet att arbeta för en renare natur.

Läs mer »

Skräpplockarturné med LYFT

BAT logga med vitt

Tillsammans med British American Tobacco:s varumärke LYFT ger vi oss ut i Sverige på en skräpplockarturné under 2021.

Läs mer »

Tre sätt att bli skräphjältar

Alla företag som arbetar med Håll Sverige Rent för att minska nedskräpningen får möjlighet att berätta om sitt engagemang med hjälp av företag mot skräp-symbolen, banners och diplom.

An icon indicating horizontal scroll

Gå med i Företag mot skräp

Vill ni vara med och rädda städer, natur och hav från skräp? Genom att gå med i Företag mot skräp stöttar ni Håll Sverige Rents verksamhet där vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. 

Företag mot skräp:

  • Stöttar oss genom att sprida kunskap, engagera människor eller donera en summa till verksamheten
  • Får rabatterat pris på clean-up
  • Får en timme där vi pratar strategi och mål utifrån ett nedskräpningsperspektiv.

Starta ett samarbete

Vi startar gärna samarbeten där vi tillsammans utforskar nya möjligheter att påverka och förebygga nedskräpningen i Sverige.

Ett samarbete:

  • Skräddarsys i dialog med er
  • Kan fokusera på exempelvis kunskap, kommunikation eller aktiviteter

Var med när hela Sverige plockar skräp!

18 september samlar vi hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Engagera företaget i Håll Sverige Rent-dagen 2021.

Bidra genom att:

  • Plocka skräp med företaget
  • Sprid kampanjen i era nätverk
  • Sponsra kampanjen med pengar
Vill du veta mer?
Stillbild från film om företag mot skräp

Vilka är vi?