Coca-Colas medarbetare plockar skräp

Nu samlar vi Sveriges företag mot skräpet

Bli skräphjältar på arbetstid!

En tuff arbetsuppgift blir så mycket enklare om man gör den ihop. Därför vill vi på Håll Sverige Rent samla Sveriges företag för att göra en gemensam och kraftfull insats mot skräpet.

Gå med i Företag mot skräp och stötta oss med en mindre summa. Boka en clean-up och plocka skräp tillsammans med kollegor. Eller inled ett samarbete där vi inriktar oss på ett särskilt nedskräpningsproblem – och löser det tillsammans. Det viktiga är inte på vilket sätt ni bidrar. Det viktiga är att alla gör något. Ni kan också bli skräphjältar på arbetstid!

Stillbild från film om företag mot skräp

Tre sätt att bli skräphjältar

Alla företag som arbetar med Håll Sverige Rent för att minska nedskräpningen får möjlighet att berätta om sitt engagemang med hjälp av företag mot skräp-symbolen, banners och diplom.

An icon indicating horizontal scroll

Gå med i Företag mot skräp

Vill ni vara med och rädda städer, natur och hav från skräp? Genom att gå med i Företag mot skräp stöttar ni Håll Sverige Rents verksamhet där vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet. 

Företag mot skräp:

  • Stöttar oss genom att sprida kunskap, engagera människor eller donera en summa till verksamheten
  • Får rabatterat pris på clean-up
  • Får en timme där vi pratar strategi och mål utifrån ett nedskräpningsperspektiv.

Starta ett samarbete

Vi startar gärna samarbeten där vi tillsammans utforskar nya möjligheter att påverka och förebygga nedskräpningen i Sverige.

Ett samarbete:

  • Skräddarsys i dialog med er
  • Kan fokusera på exempelvis kunskap, kommunikation eller aktiviteter
  • Innefattar ett verksamhetsstöd till Håll Sverige Rent på minst 50.000 kr

Var med när hela Sverige plockar skräp!

18 september samlar vi hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Engagera företaget i Håll Sverige Rent-dagen 2021.

Bidra genom att:

  • Plocka skräp med företaget
  • Sprid kampanjen i era nätverk
  • Sponsra kampanjen med pengar

Nominerade till Årets insamlare!

Håll Sverige Rent blev nyligen nominerade till Giva Sveriges pris som Årets insamlare i kategorin företagssamarbete för konceptet Panta Dosan som drivs tillsammans med Swedish Match.

Vill du veta mer?

Vilka är vi?

Våra samarbeten

Läs mer om några av våra samarbeten.

Logotyp Swedish Match

Sedan sommaren 2019 kan man panta snusdosor i Swedish Matchs butiker. Alla snusdosar, oavsett märke, kan pantas. För varje snusdosa som pantas ger Swedish Match en donation om en krona till Håll Sverige Rent.

Coca-Cola logga

Coca-Cola European Partners har tillsammans med Håll Sverige Rent engagerat sig i skräpfrågan under flera år. De har bland annat genomfört clean-ups tillsammans med hundratals av sina medarbetare, samt initierat projekt för ökad plaståtervinning i Sandhamn.

Fortums logotyp

Genom att köpa Miljöpaketet som tillägg till elavtalet bidrar Fortums kunder med 100 kronor per år och kund till Håll Sverige Rent.