Hero
Två personer som fikar vid en skidbacke

Tillsammans med SkiStar mot det vita skräpet

Logo
Logo SkiStar
Description

Som den ledande semesterarrangören i Skandinavien vill SkiStar skapa minnesvärda fjällupplevelser, med fokus på alpin skidåkning vintertid och en aktiv semester sommartid. Genom att ta hand om natur och människor på kort och lång sikt, arbetar de för att fler ska få njuta av både minnesvärda och hållbara fjällupplevelser även i framtiden! 

Långsiktigt samarbete för att minska nedskräpningen

Tillsammans med SkiStar har Håll Sverige Rent ett långsiktigt strategiskt samarbete, där vi gjort skräpmätningar på alla destinationer i Sverige för att identifiera såväl skräpiga områden som problematiska skräp. Vi har tillsammans satt in konkreta åtgärder som påsholkar för att minska nedskräpningen, men också delat kunskap i form av föreläsningar för personalen. 

- Vi är väldigt glad över vårt samarbete med Håll Sverige Rent där vi har skapat Håll Fjället Rent, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar. 

Under vintersäsongen 2023/2024 lanseras en ny informationskampanj som vi kallar ”vad som göms i snö kommer fram i tö”, där vi kommer att illustrera för SkiStars gäster hur skräpet som hamnar i snön kommer fram under våren och sommaren. Vi kommer särskilt uppmärksamma det vita skräpet, som snus och påsklämmor, vilket vi under våra skräpmätardagar har identifierat som det vanligaste skräpet på SkiStars destinationer.

Efter varje säsong ser vi ett stort behov av att städa våra destinationer när snön smälter och de skräp som har slängs eller tappats i våra backar kommer fram. Vi har gjort detta i många år men nu tillsammans med Håll Sverige Rent har vi fått ett mer systematiserat arbete där vi mäter och följer upp allt skräp för att kunna sätta in rätt åtgärder.

 

Vill du veta mer om hur ditt företag kan engagera sig mot skräpet?