Tre glada skräpplockare i en park

Kalender

Det här är på gång

Här hittar du kommande aktiviteter som vi ordnar eller deltar i.

Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

1 mars

Varje vår samlar vi på Håll Sverige Rent barn och unga till Sveriges största skräpplockaraktivitet - Skräpplockardagarna! 

Läs mer om Skräpplockardagarna här »

En fågel vid en holk

Vårstäda en fågelholk

Februari-mars

Tillsammans med BirdLife Sverige har Håll Sverige Rent startat upp ett projekt som handlar om att dels städa och förbereda fågelholkar inför fåglarnas häckningssäsong, men också att undersöka om och i så fall vilket typ av skräp som finns i holkarna. Du kan vara med och hjälpa oss att samla in viktig data!

Läs mer om hur du kan vårstäda en fågelholk »

 

Fiskenät

Sportfiskemässan

16-19 mars

Besök oss på Sportfiskemässan! Vi kommer sprida kunskap om effekten av förlorade fiskeredskap och plast i havet samt berätta om våra pågående projekt. Mässan innehåller föreläsningar, utställningar, akvarier, storfisketorg, kastbana, flugfiskekurser, gratis barnaktiviteter och mycket mer.

Läs mer om Sportfiskemässan här »

Lärare i klassrum med Plastexperimentet på whiteboard

Plastexperimentet

17 april - 31 maj

Var med och medborgarforska för miljön! Plast i naturen är ett av dagens stora globala miljöproblem. Under våren 2023 kommer en ny chans att hjälpa forskarna kartlägga hur mycket plastskräp det finns i olika naturtyper i Sverige.

Läs mer och anmäl dig till Plastexperimentet »

plockar upp skräp i naturen

Outdoorfestivalen

26-28 maj

Under tre dagar upplevde tusentals besökare ett smörgåsbord av prova-på-aktiviteter inom vandring, paddling, cykling, fiske m.m. Vi kommer att hålla föreläsning och bjuda in till olika aktiviteter om hur vi tillsammans kan agera för att bidra till en ren natur under Outdoor Festivalen STHLM.

Läs mer om Outdoor Festivalen här »

Kusträddarna 2022

Kusträddarna

8 juni

Från kust till kust hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget. Ju fler vi blir, desto större skillnad kan vi göra! I år kommer vi att anordna event på Världshavsdagen den 8 juni. Anmäl dig idag!

Läs mer om Kusträddarna »

Två personer plockar skräp i en park

Håll Sverige Rent-konferensen

November

Varje år bjuder vi in kommuner och andra intressenter inom nedskräpning till Håll Sverige Rent-konferensen med skräpet i fokus. 

Läs mer om konferensen här »