Två tjejer plockar skräp på strand. Foto: Jenny Brandt

Välkommen till Skräpplockardagarna 2021

Skräpplockardagarna

760 000 anmälda - var med du också!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i hela landet! I år vill vi bli ännu fler! Kampanjen drivs av Håll Sverige Rent och ingår i initiativet #hållbarhetpåschemat. 

Vem kan göra en anmälan?

Alla är välkomna att anmäla sig till Skräpplockardagarna. Förskolor, skolor och barn- eller ungdomsföreningar kan också beställa våra kostnadsfria skräpplockarpåsar i samband med anmälan. Prata ihop er i verksamheten om vem som ska anmäla er, så ni inte dubbelanmäler er.

Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2021. Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Pedagogiskt material och andra tips

Ta hjälp av vårt pedagogiska material för att lära er mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar på ett lekfullt sätt anpassat efter barnens ålder. Ni kommer också ha stor frihet att anpassa både undervisning och skräpplockning efter riktlinjerna i er verksamhet. 

Säker skräpplockning under pandemin

Skräpplockardagarna sker utomhus och kan genomföras i mindre grupper med gott avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och meddelar er om det skulle bli några förändringar.

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.