Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

Snart öppnar anmälan för Skräpplockardagarna 2023!

Varje vår samlar vi på Håll Sverige Rent barn och unga till Sveriges största skräpplockaraktivitet - Skräpplockardagarna! Våren 2022 plockade 790 000 personer skräp med oss. Helt fantastiskt! 

1 mars öppnar anmälan för årets Skräpplockardagar och du kommer då kunna anmäla din klass eller förening. Vi är helt övertygade om att minst lika många barn och unga, förskolor och skolor, föreningar och lärarkårer är pepp på att engagera sig även i år. Ni hakar väl på?

Skräpplockning som aktivitet!

Skräpplockning är en utmärkt aktivitet året om, som förutom att den bidrar till en mer skräpfri miljö också är en praktisk övning som kopplar till Lärande för hållbar utveckling. Här berättar vi om säker skräpplockning och ger tips på hur ni själva kan genomföra en skräpplockningsaktivitet som en del av undervisningen, när som helst under året. 

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.

Men vuxna då?

Med Skräpplockardagarna riktar vi oss särskilt till barn och unga, men alla är såklart välkomna att vara med. Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som visar att nedskräpning är fel. Vi bjuder in alla vuxna skräpplockare till kampanjen Kusträddarna på våren och till Håll Sverige Rent-dagen (Hela Sverige plockar skräp) på hösten.

Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med - och något konkret som vi kan göra här och nu. Tillsammans kan vi stoppa skräpet!