Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

Stort tack till alla fantastiska skräphjältar!

Anmälan 2023 har stängt - pedagogiska materialet ligger kvar

Tillsammans har 700 635 deltagare över hela landet plockat och pratat och lärt sig om skräp. Fantastiskt! Stort tack till alla som deltagit och plockat skräp under våren. Ni har gjort skillnad! 

Vi vet att ni också är några anmälda som kommer att plocka i sommar eller i höst också. Därför ligger det pedagogiska materialet kvar nedan för er att använda när det passar till och med den 15 september. Lycka till!

Campaign

Just nu är 700635 anmälda till Skräpplockardagarna 2023.

Material för deltagare

Redan anmäld? Härligt! Lektionsmaterial, diplom till barnen och allt annat som kan behövas under Skräpplockardagarna hittar du här:

Förskola>>

Grundskola>>

Gymnasieskola>>

Barn- eller ungdomsförening>>

Skräpplockning som aktivitet!

Skräpplockning är en utmärkt aktivitet året om, som förutom att den bidrar till en mer skräpfri miljö också är en praktisk övning som kopplar till Lärande för hållbar utveckling. Här berättar vi om säker skräpplockning och ger tips på hur ni själva kan genomföra en skräpplockningsaktivitet som en del av undervisningen, när som helst under året. 

Men vuxna då?

Med Skräpplockardagarna riktar vi oss särskilt till barn och unga, men alla är såklart välkomna att vara med. Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som visar att nedskräpning är fel. Vi bjuder in alla vuxna skräpplockare till kampanjen Kusträddarna på våren och till Håll Sverige Rent-dagen (Hela Sverige plockar skräp) på hösten.

Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med - och något konkret som vi kan göra här och nu. Tillsammans kan vi stoppa skräpet! 

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.