Två tjejer plockar skräp på strand. Foto: Jenny Brandt

Välkommen till Skräpplockardagarna 2021

Skräpplockardagarna

Tack för i år - totalt deltog 819 668 skräpplockare!

Skräpplockardagarna är slut för i år. Stort tack till alla som var med! Totalt plockade 819 668 personer skräp runt om i landet, drygt 700 000 av dem var barn och unga.

I Skräpplockardagarna lär sig barn och unga om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Kampanjen drivs av Håll Sverige Rent och ingår i initiativet #hållbarhetpåschemat. 

Panetoz tack-konsert till alla skräphjältar!

Får vi lov att presentera Panetoz som framför sin minikonsert tillägnad alla barn och unga som varit med i årets Skräpplockardagar! Isabelle McAllister är programledare. Vi kan utlova mycket pepp och kärlek och musik som gör det omöjligt att stå still! 

Pedagogiskt material och andra tips

Använd vårt pedagogiska material året om för att lära er mer om nedskräpningens konsekvenser och lösningar på ett lekfullt sätt, allt anpassat efter barnens ålder. Allt vårt pedagogiska material finns samlat i Skräplabbet, titta gärna in där!

Två glada skräpplockare. Foto: Emma Grann

Föreningen för barn eller unga

Tips och material för barn och unga i föreningen

Tips på konkreta och lärorika aktiviteter för barn och unga i föreningar. Välj årskurs som motsvarar åldern på de barn eller unga ni har i föreningen 

Till lärarrummet i Skräplabbet »

Diplom, medaljer och affischer

Här hittar ni diplom, affischer, medaljer och annat kul ni kan använda i samband med skräpplockning.

Skräpplockardagarna 2021 - en del av Friluftslivets år

Säker skräpplockning under pandemin

Skräpplockardagarna sker utomhus och kan genomföras i mindre grupper med gott avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och meddelar er om det skulle bli några förändringar.

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.