Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

Anmälan är stängd för 2022 - vi ses våren 2023!

Varje vår samlar vi på Håll Sverige Rent barn och unga till Sveriges största skräpplockaraktivitet - Skräpplockardagarna! Våren 2022 plockade 790 000 personer skräp med oss. Helt fantastiskt! 

Men skräpplockning är en utmärk aktivitet året om, som förutom att den bidrar till en mer skräpfri miljö också är en praktisk övning som kopplar till Lärande för hållbar utveckling. 

 

Skräpplockning som aktivitet!

Här berättar vi om säker skräpplockning och ger tips på hur ni själva kan genomföra en skräpplockningsaktivitet som en del av undervisningen, när som helst under året. 

Tips & material från Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna anmälan 2022

För grundskolan

Här finns tips och material för alla grundskolor som är med i Skräpplockardagarna

Till sidan för Grundskola

Tjej med påsar i Skräpplockardagarna

För föreningar

Här hittar du tips och material för alla barn- och ungdomsföreningar som är med Skräpplockardagarna.

Till sidan för Föreningar

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.

Men vuxna då?

Med Skräpplockardagarna riktar vi oss särskilt till barn och unga, men alla är såklart välkomna att vara med. Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som visar att nedskräpning är fel. Vi bjuder in alla vuxna skräpplockare till kampanjen Kusträddarna på våren och till Håll Sverige Rent-dagen (Hela Sverige plockar skräp) på hösten.

Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med - och något konkret som vi kan göra här och nu. Tillsammans kan vi stoppa skräpet!