Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

Snart öppnar vi anmälan 2024!

1 mars öppnar anmälan för förskolor, skolor och barn- & ungdomsföreningar.

Förra året var vi 700 635 deltagare över hela landet som tillsammans plockat och lärt sig om skräp. Fantastiskt! Nu förbereder vi oss inför årets skräpplockardagar. Vi öppnar som vanligt 1 mars och på denna sida. Vi ses då!

Skräpplockning som aktivitet

Skräpplockning är en utmärkt aktivitet året om, som förutom att den bidrar till en mer skräpfri miljö också är en praktisk övning som kopplar till Lärande för hållbar utveckling. Här berättar vi om säker skräpplockning och ger tips på hur ni själva kan genomföra en skräpplockningsaktivitet som en del av undervisningen, när som helst under året. 

Men vuxna då?

Med Skräpplockardagarna riktar vi oss särskilt till barn och unga med pedagoger, men alla är såklart välkomna att vara med. Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som visar att nedskräpning är fel. Vi bjuder in alla vuxna skräpplockare till kampanjen Kusträddarna på våren och till Hela Sverige plockar skräp på hösten.

Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med - och något konkret som vi kan göra här och nu. Tillsammans kan vi stoppa skräpet! 

Vanliga frågor och svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får i Skräpplockardagarna i en FAQ.