Skräpplockardagarna 2022

Skräpplockardagarna

Till anmälan

Anmälan till Skräpplockardagarna är öppen!

Varje vår samlar vi på Håll Sverige Rent barn och unga till Sveriges största skräpplockaraktivitet - Skräpplockardagarna! Förra året plockade 790 000 personer skräp med oss. I år hoppas vi bli minst lika många!

Anmäl din klass, skola eller förening här »

Campaign

Just nu är 466543 anmälda till Skräpplockardagarna 2023.

Skräpplockning som aktivitet!

Skräpplockning är en utmärkt aktivitet året om, som förutom att den bidrar till en mer skräpfri miljö också är en praktisk övning som kopplar till Lärande för hållbar utveckling. Här berättar vi om säker skräpplockning och ger tips på hur ni själva kan genomföra en skräpplockningsaktivitet som en del av undervisningen, när som helst under året. 

Webbinarium för förskola och skola

Men vuxna då?

Med Skräpplockardagarna riktar vi oss särskilt till barn och unga, men alla är såklart välkomna att vara med. Skräpplockning är en perfekt pedagogisk aktivitet som visar att nedskräpning är fel. Vi bjuder in alla vuxna skräpplockare till kampanjen Kusträddarna på våren och till Håll Sverige Rent-dagen (Hela Sverige plockar skräp) på hösten.

Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med - och något konkret som vi kan göra här och nu. Tillsammans kan vi stoppa skräpet! 

Frågor?

Få svar på vanliga frågor och ställ dina egna i vårt frågeforum.