Hela sverige plockar skräp Foto: Emma Grann

Hela Sverige plockar skräp - för företag

Hela Sverige (och världen!) plockar skräp!

Gör skillnad tillsammans med kollegor och kunder genom att plocka skräp tillsammans då Hela Sverige plockar skräp! Kampanjen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen är ute och plockar skräp samma dag. Vi är många som går ut och plockar den 21 september, men ni kan utföra er skräpplockning när ni vill i anslutning till dagen. 

Intresseanmälan 2024

Är du nyfiken på hur du och dina kollegor kan delta i Hela Sverige plockar skräp i september? Skicka en intresseanmälan till oss så håller vi dig uppdaterad om när anmälan öppnar och hur du som företag kan delta. 

Kan vi hålla dig uppdaterad om våra kampanjer, aktiviteter och erbjudanden?
Läs gärna mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår Personuppgiftspolicy.

Varför ska vi vara med?

Tips för ett lyckat skräpplockarevent!

Att samlas och plocka skräp är ett fantastiskt sätt att göra skillnad. Och det finns många sätt att göra det extra spännande! Här finns tips för företag och andra som ordnar ett skräpplockarevent.

Vanliga frågor

Vad behöver vi för material?

Det är bra att ha handskar till deltagarna och påsar att plocka skräpet i. Återanvänd gärna sånt ni redan har så är ni extra snälla mot miljön. Det går också bra att köpa skräpplockarmaterial i vår webbshop.

Har ni tillgång till plocktänger så kan det vara bra att ta med! 

Vad gör vi av skräpet?

Det bästa är alltid att sortera skräpet som ni samlat in. Har ni inte möjlighet att sortera skräpet så släng det i restavfall eller brännbart. Det viktigaste är att det inte ligger kvar på marken! 

Hur vet vi var vi ska plocka skräp?

Det väljer ni! Tyvärr finns det skräp överallt. Välj en plats där ni ofta är eller som ni vill ge lite extra kärlek till. Är ni många som ska gå ut tillsammans så kan det vara bra att kolla någon dag innan hur det ser ut där ni tänkt plocka. 

Varför ska vi plocka skräp?

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats. 

Läs mer om skräpets påverkan

Måste vi plocka just den 21 september?

Var och när ni plockar väljer ni helt själva. Den 21 september är en lördag men det går förstås bra att plocka skräp en annan dag om det passar bättre!