Hero
Skräppåse som tagits fram av Naturkompaniet och Håll Sverige Rent

Renare natur tillsammans med Naturkompaniet

Logo
Naturkompaniets logotyp
Description

Nedskräpningen i vår natur är något som både Naturkompaniet och Håll Sverige Rent vill motverka. Därför har vi tillsammans uppmanat alla som ger sig ut i vår vackra natur att inte lämna något efter sig, förutom sina egna fotspår.

Kampanjen startade sommaren 2017. Tillsammans tog vi fram en skräppåse i nylon som delades ut i Naturkompaniets butiker. Skräppåsen kunde tas med ut i naturen, användas för att ta med skräp hem, tvättas och användas igen.

Kampanjen var synlig på tåg, i sociala medier och i poddcasts. Den fick en stor genomslagskraft och spred sig också viralt.

Renare fjäll - en riktig naturbonus!

Naturkompaniets medlemmar röstade också fram Håll Sverige Rent som en av tre mottagare av Årets Naturbonus 2019. Vårt projekt ”Rena fjäll” tilldelades en miljon kronor. I projektet kommer vi bland annat sätta upp holkar med skräppåsar så att det blir enkelt för besökare att ta med sig sitt skräp hem. Vi kommer också plocka skräp i fjällen och göra en nationell kommunikationskampanj för att minska nedskräpningen i naturen.

Naturkompaniet skänker varje år pengar till natur- eller miljövårdsprojekt genom Naturbonusen. I år fick tre organisationer dela på 2,2 miljoner kronor. Naturkompaniets medlemmar får rösta fram sina favoriter utifrån ett tiotal nominerade organisationer och projekt. I år var sjutusen medlemmar med i omröstningen.