Hero
Solceller

Fortums kunder bidrar till ett skräpfritt Sverige via Miljöpaketet

Logo
Fortums logotyp
Description

Fortum har tagit fram ett Miljöpaket som deras kunder kan köpa som tillägg till elavtalet. Alla kunder som beställer Miljöpaketet får el från förnybara energikällor och personlig energirådgivning för ett smartare elanvändande. Dessutom bidrar Fortum med 100 kronor per år till Håll Sverige Rent för varje kund som beställer Miljöpaketet.

Vår vision lyder ”Tillsammans för en renare värld” och det jobbar vi för varje dag. Det betyder i praktiken att vi vill engagera båda våra kunder och samhället i stort när det gäller att driva förändringen mot en renare värld. Vi menar att ett skräpfritt samhälle är en viktigt grund för ett hållbart samhälle och därför är vi väldigt stolta över vårt samarbete med Håll Sverige Rent,  säger Carina Leinder, Business manager på Fortum. 

Fortums kunder som valt Miljöpaketet möjliggör för oss på Håll Sverige Rent att kunna genomföra aktiviteter där vi tillsammans med hela Sverige plockar skräp i natur, städer och hav. Skräpplockaraktiviteterna är framförallt en ögonöppnare i syfte att ändra attityder och beteenden. Har man varit med på en skräpplockning är man mindre benägen att själv skräpa ner i fortsättningen. 

Sections

Våra samarbeten

KappAhl

I initiativet One Bag Habit tar man betalt för samtliga påsar, oavsett material och storlek. Överskottet från försäljningen av påsar doneras till organisationer som arbetar för hållbar utveckling. KappAhl har valt att donera överskottet till Håll Sverige Rent.

Logotyp Swedish Match

Under sommaren 2019 kunde man panta snusdosor i Swedish Matchs butiker. Alla snusdosar, oavsett märke, kunde pantas. För varje snusdosa som pantades gav Swedish Match en donation om en krona till Håll Sverige Rent.

Fortums logotyp

Genom att köpa Miljöpaketet som tillägg till elavtalet bidrar Fortums kunder med 100 kronor per år och kund till Håll Sverige Rent.