Hero
Acamp

Med Clean Camping kan fler njuta av campinglivet utan att skräpa ner

Logo
acamp logga
Description

Acamp är en digital tjänst som hjälper människor att hitta, boka och hyra ut platser att campa på. Tillsammans med Håll Sverige Rent arbetar Acamp med initiativet Clean Camping för att säkerställa att fler kan njuta av det fina campinglivet utan att skräpa ner.

Vi ser att fler besökare ofta leder till ökad nedskräpning, och i och med det ökade intresset för campinglivet vill vi arbeta förebyggande redan innan säsongen kommit igång, berättar Malin Leth från Håll Sverige Rent.

Som ny aktör som attraherar såväl campare som värdar är det självklart att göra rätt från start: vi vill att alla ska campa ansvarsfullt och ta hänsyn till varandra och inte minst till vår natur. Det finns ingen bättre aktör än Håll Sverige Rent för att skaffa sig verktyg för att lära, och lära ut, kunskap om detta, berättar Magnus Ormestad från Acamp.

I samarbetet ser Acamp fram emot att kunna vara en positiv kraft som finns där och påminner alla om att även de minsta handlingarna ger stora effekter.

Som att alltid plocka upp efter sig och även plocka upp efter andra om det behövs - att föregå med gott exempel helt enkelt, förklarar Magnus Ormestad från Acamp.

Två frågor till Magnus Ormestad, Acamp

Vad är er drivkraft för att vara med och stoppa skräpet?

Ett av våra kärnvärden är att vi vill främja det lokala framför det globala - samt att vi vill göra det lätt att upptäcka resmål närmre hemmet. Då måste ju vi ta vårt ansvar för att gästerna, alltså camparna, har rätt kunskap för att behandla sin omgivning med respekt. Annars begår vi en otjänst gentemot de lokala aktörerna och deras närmiljö.

Har ni någon insikt eller lärdom så här långt som ni vill dela med er av?

Ja, att den absoluta merparten av våra medlemmar letar efter små, naturnära resmål och platser. Det är den typen av upplevelser som man söker, gärna i kombination med exempelvis aktivitet på plats i form av fiske, mat och dryck eller paddling, cykling med mera. Det säger oss att just miljön är viktig för allas upplevelse - och därför måste vi alla hjälpas åt att hålla den ren från nedskräpning.

 

Här kan du läsa en artikel om Acamp på EU-startups.com