Hero
Kvinna plockar äpple med griptång

Gardena stöttar med skräpplockartänger när hela Sverige plockar skräp

Logo
Gardena logotyp
Description

I över 50 år har Gardena erbjudit allt en trädgårdsentusiast behöver. Idag är Gardena en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och finns i över 100 länder världen över. Visionen är att hjälpa alla trädgårdsentusiaster att förverkliga sina trädgårdsdrömmar! 

2023 stödjer Gardena Håll Sverige Rent och eventet World Clean Up Day med griptänger i flera länder i norra Europa, och uppmuntrar också medarbetare att vara med och plocka skräp den 16 september.

Två frågor till Olivia Gustafsson, marknadschef på Gardena  

Vad är drivkraften för att stoppa skräpet?  

– Vår drivkraft ligger i vikten av att ha många gröna och rena ytor i samhället. Skräp har en direkt påverkan på naturen och för oss på Gardena är gröna ytor extra viktiga eftersom de bland annat främjar en biologisk mångfald, filtrerar föroreningar ur luften och ger mat och skydd åt insekter och djur. Dessutom har gröna ytor en positiv effekt på vår hälsa och välmående då de skapar glädje och ger energi. Vi har alla ett ansvar för att skapa en hållbar värld och om fler börjar tänka på de små valen som att inte slänga skräp i naturen kommer vi tillsammans kunna skapa stora förändringar. 

Har ni någon insikt eller lärdom såhär långt som ni vill dela med er av? 

– Att plocka skräp i naturen är en enkel och tydlig handling som de flesta kan bidra och hjälpa till med. Det är en liten del i det stora sammanhanget men tillsammans och även med små aktiviteter kan vi göra skillnad.