Hero

Skräpturné i Skräpplockardagarna

Vi har varit ute – från norr till söder och kors och tvärs – och träffat skolor och förskolor i Skräpplockardagarna! Vårt första stopp var i Vällingby där vår vd Johanna Ragnartz träffade skräphjältar på Förskolan Skattgömman. Därefter har skräptåget besökt Floda, Lomma, Borlänge, Umeå, Uppsala bl.a. Stort tack för att vi har fått besöka er och plocka skräp tillsammans!

Sections

Vällingby

Johanna Ragnartz på förskola

Vår vd Johanna Ragnartz träffade skräphjältar på Förskolan Skattgömman i Vällingby. Här pratade barnen om vilka som skräpar ner och om att jordklotet inte mår bra.

"Vuxna skräpar ner, inga barn – för vuxna vet inte."

Floda

SPD Skräpturné Floda

Ett hundratal personer, barn och vuxna samlades på Floda Torg för att fira skräpmanifestation där förskolorna som samarbetar med Tredje Rummet arbetat med material och skräp. Det fanns budskapsaffischer, pysselstation, och det plockades skräp och sorterades. Politiker från Lerums kommun och den lokala utbildningsförvaltningen var även på plats.

Lomma

SPD skräpturné Lomma

Skräpturnén tuffade vidare till Lomma i Skåne där vi besökte Montessoriförskolan Gunghästen. Skräphjältarna var ute och räddade havet och det pratades om hur man kan få fler att sluta skräpa ner.

"Jag säger NO, jag säger nej. Släng i papperskorgen."

Borlänge

SPD skräpturné Borlänge

På Trubadurens förskola i Borlänge ropades det "SKRÄP" så fort det hittades något på marken, och alla sprang för att se vad för skräp som hade upptäckts. Här plockar skräphjältarna året runt på promenader och utflykter.

Umeå

SPD skräpturné Umeå

Vi besökte Sandalidens skola i Umeå på Fritidshemmets dag för att plocka skräp. I Umeå berättade skräphjältarna om det konstigaste skräpet som de hittat.

"Träbit med spikar upp som djuren kan skada sig på."

Sundsvall

SPD skräpturné Sundsvall

"Om man skräpar ner blir det dåligt för oss människor, naturen och hela planeten." 

Skräphjältarna i Sundsvall på Skönsmons skola pratade om vad skräpet gör mot oss människor och natur.