Tre glada skräpplockare i en park

Plocka skräp med oss

Var med i våra kampanjer!

Gör skillnad tillsammans med kollegor och kunder genom att plocka skräp!

Vanliga frågor

Vad behöver vi för skräpplockarmaterial?

Det är bra att ha handskar till deltagarna och påsar att plocka skräpet i. Återanvänd gärna sådant ni redan har, så är ni extra snälla mot miljön. Det går också att köpa skräpplockarmaterial i vår webbshop

Har ni tillgång till plocktänger så kan det också vara bra att ta med!
 

Hur gör vi med skräpet vi har samlat ihop?

Det bästa är alltid att sortera skräpet som ni samlat in. Kanske kan ni göra det som en utmaning och tävla om vem som har bäst koll på vad som slängs var? Har ni inte möjlighet att sortera skräpet så släng det i restavfall eller brännbart. Det viktigaste är att det inte ligger kvar på marken!

Hur vet vi var vi ska plocka skräp?

Tyvärr finns det skräp nästan överallt. Välj en plats där ni ofta är eller som ni vill ge lite extra kärlek till. Är ni många som ska gå ut tillsammans så kan det vara bra att kolla någon dag innan hur det ser ut där ni har tänkt vara.

Finns det kommunikationsmaterial?

Absolut! Affischer, bilder och texter som kan användas för att sprida information om nedskräpning finns att ladda ner på den här sidan.

Har du andra frågor? Vi hjälper gärna till! Kontakta oss på samarbete@hsr.se.

Anta Skräputmaningen

Vill du och dina kollegor lära er mer om nedskräpning och hur det hänger ihop med klimat och cirkulär ekonomi i ett större perspektiv? Ta hjälp av Skräputmaningen, ett koncept med föreläsning och tillhörande praktiska uppdrag. Kontakta oss på samarbete@hsr.se för att få veta mer.