Hand håller i ett paket som det står Grön Flagg på

Kanske den finaste presenten en skola och förskola kan få

Grön Flagg är Håll Sverige Rents populära utbildningsprogram inom lärande för hållbar utveckling, speciellt utvecklat för att göra LHU-arbetet effektivt, kvalitetssäkrat och konsekvent – för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.

Erbjudande just nu

Grön Flagg – en kvalitetssäkring

Idag används Grön Flagg av hundratals skolor och förskolor i Sverige för att integrera lärande för hållbar utveckling i den befintliga undervisningen. Med Grön Flaggs forskningsbaserade metod vet ni att LHU-arbetet blir resurseffektivt, kvalitetssäkrat och konsekvent, utifrån läroplanen och övriga styrdokument.

Här finns startklara lektionspaket, men också utrymme för egna idéer och er egen profil. Dessutom ingår fortbildning och inspirationswebbinarier för alla medarbetare samt möjlighet till certifiering av genomfört arbete, något ni med stolthet kan visa upp för omvärlden. 

Teckna kommunavtal

Annons Utbildning Grön Flagg

Är du ansvarig för utbildning och lärande i en kommun och vill ge alla verksamheter samma förutsättningar? Avtalet kan utgå från en pilotverksamhet med stegrande antal licenstagare eller full licensrätt för alla från start. 

Läs mer

Teckna samlingsavtal

Grön Flagg logga

Är du ansvarig för flera fristående verksamheter och vill teckna ett samlat avtal för alla eller flera? Avtalet kan utgå från en pilotverksamhet med stegrande antal licenstagare eller full licensrätt för alla från start. 

Läs mer

Teckna licens för skola/förskola

Lärare

Är du rektor och önskar licens för din verksamhet? Då kan du teckna din licens nedan.

Teckna licens

Allt du behöver veta om Grön Flagg

Hand håller i ett paket som det står Grön Flagg på

Vill du vet mer om hur Grön Flagg är uppbyggt, hur ni blir certifierade, vad som ingår i paketet och hur metoden fungerar?

Ladda ner vår introduktionsfolder

Vad kostar Grön Flagg?

kostnad

I Grön Flagg betalar ni en läsårslicens som gäller för hela verksamheten. Den innefattar utbildningsprogrammet med tillhörande handbok, stödmaterial och fortbildning samt certifiering efter godkänt utvärderat arbete.

Läs mer

Utbildningspaket om LHU

Daniel Olsson, forskare på Karlstad Universitet

Grundläggande kunskaper inom lärande för hållbar utveckling i tre delar med Daniel Olsson, forskare på Karlstad Universitet. Utbildningen består av föreläsning, vägledning och konkreta tips för det praktiska arbetet.

Ingår i Grön Flagg-licensen och är tillgänglig hela läsåret. 

Läs mer om utbildningspaketet

 

Därför väljer hundratals skolor att arbeta med Grön Flagg

Certifiering 

I Grön Flagg ingår certifiering av genomfört arbete – en kvalitetssäkring som sammanfattar och dokumenterar läsårets undervisning i Lärande för hållbar utveckling. Något att med stolthet dela med andra och visas upp för omvärlden!

En bra struktur

95% av de som använder Grön Flagg säger att det ger en bra struktur för deras LHU-arbete. Grön Flagg är lätt att integrera i den befintliga undervisningen och kan användas inom alla skolämnen. 

Startklart

För den som är ny i Grön Flagg finns startklara lektionspaket som gör det enkelt att komma igång snabbt och effektivt. Samtidigt finns det stora möjligheter till egna idéer och initiativ. 

Stöd och inspiration

Grön Flagg innehåller inspirationsföreläsningar och stödwebbinarier till varje steg i 6-stegsprocessen.

Kvalitetssäkrat

Den tydliga, forskningsbaserade metoden säkerställer att LHU-arbetet blir strukturerat, och att det följer läroplanen och skolans övriga styrdokument. Metoden är samma för alla skolor, år efter år.

Kompetensutveckling

För lärare och pedagoger har Grön Flagg ett kalendarium med fortbildande webbinarier att delta i live eller ta del av i efterhand.

Engagemang från start till mål

Grön Flagg stärker elevernas engagemang, samtidigt som det ger dem handlingskompetens och viktiga verktyg inför framtiden.