Skärmdump från Escape Room

Så spelar du vårt Escape Room

Starta läsåret med ett escape room från Håll Sverige rent!

Spelet ”No time to waste” går ut på att går ut på att hitta en väg ut ur rymdstationen och tillbaka till nutiden. För att lyckas lösa uppgiften krävs både kunskaper inom faktaområdet hållbar utveckling och kognitiv förmåga. Spelet skapar engagemang för de viktiga hållbarhetsfrågorna och kan spelas individuellt, i par eller i grupper på storbildsskärm. 

Kostnadsfritt till och med 15 oktober! 

No time to waste – escape the plastic pollution wave

”Ungdomarna gillar ju att spela och det är kanon att man kan ha roligt och samtidigt lära sig vettiga saker” 

Sussie, lärare på Nynässkolan i Gävle

Varför ett escape room?

Så fungerar det

Va kul att du vill testa vårt Escape room!

Anmäl ditt intresse via länken nedan så hör vi av oss!

Vanliga frågor

Hur får jag tillgång till spelet?

Just nu håller vi på med en uppdatering för att göra spelet ännu bättre. Anmäl ditt intresse till eva.palo@hsr.se så är du först på tur när allt är uppdaterat och klart!

Mejlet med koden kommer inte fram

Kolla i din skräppost, ibland kan mejlet hamna där. Mejlet kommer från “No Time To Waste”, pröva att söka på det i din mejlkorg. 

Hur många gånger kan jag spela?

När du fått en kod till spelet gäller den i 7 dagar och kan användas 10 gånger. Därför är det bra att inte beställa koden för lång tid i förväg.

Hur styr man i spelet?

Spelet styrs med musen och tangentbordet. Med w, a, s och d på tangentbordet rör spelaren sig runt i rummet och med musen kan man titta sig omkring och klicka på tv-skärmar eller andra föremål. 

Spelet hackar eller fryser, vad ska jag göra?

Kolla så att du har ett stabilt internet och en hyfsat stark dator. Du spelar vårt Escape Room via en teknik som kallas pixel-streaming. Det fungerar inte som en traditionell hemsida där användaren laddar in innehållet från en server. Med pixel-streaming är det mer som ett Teams-möte där allt användaren gör skickas fram och tillbaka mellan servern där spelet finns och spelarens dator. Det gör att kraven blir högre på prestanda och uppkoppling både hos användaren och på spelservern. 

Vi förstår inte hur vi kommer vidare i spelet

Titta ordentligt i rummen ni befinner er i, finns det något som ni missat att undersöka? Var också uppmärksam under de nyhetssändningar som finns runt om på rymdstationen, där kan det finnas viktiga ledtrådar.