Glada barn leker i en skog

Program Grön Flagg - förskola

Välkommen in till vårt fullspäckade program för läsåret 22/23! Nedan kan du läsa om allt som händer under aktuellt läsår. De tillfällen som saknar anmälningslänk här behöver du vara med i Grön Flagg för att delta i.

Gå med i Grön Flagg för att få tillgång till samtligt innehåll
Grön Flagg

Grön Flaggs program för förskolan

Augusti
 • 16/8 Grön Flaggs digitala kick-off 9.30-10.30 
  Kick-offen är ett perfekt tillfälle att starta upp hösten med ert viktiga hållbarhetsarbete. Till anmälan 
   

 • 24/8 Webbinarium “Grön Flagg-rådet” 9.30-10.00 
  Vi går igenom steg 1 i Grön Flaggs metodik som handlar om Grön Flagg-rådet som spelar en viktig roll för att samla upp idéer och driva Grön Flagg-resan framåt.  
   

 • 29/8 Föreläsning “Så er egen äng på gården”. 15.00-15.45 (SMULLE)  
  Kom och lyssna till Helen Ekvall som arbetar som pedagog i Göteborgs botaniska trädgård. Hon kommer att berätta om hur ni kan skapa en lättskött sommaräng i närheten eller på er förskolegård för att engagera barn i deras miljö, främja biologisk mångfald och samtidigt lära sig om den. Till anmälan

September
 • 15/8 Webbinarium “Kartläggning” 9.30-10.00 
  Vi går igenom steg 2 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni gör en kartläggning för att ta reda på vad ska arbeta med i ert kommande Grön Flagg-resa. 
   

 • 28/9 Föreläsning ”Ekosystemtjänster på gården” (SMULLE) 15.00-15.45
  Denna föreläsning är en del av samarbetsprojektet SMULLE mellan Jönköping University och Håll Sverige Rent och handlar om hur förskolesmiljön kan förbättras utifrån barnens behov samtidigt som vi stärker ekosystemtjänsterna. Möt experterna Magnus Tuvendal och Per Askerlund för att lära er mer om ekosystemtjänster och deras positiva effekter för miljön och för oss människor.

Oktober
 • 6/10 Webbinarium “Skriv en plan” 9.30-10.00 
  Vi går igenom steg 3 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni skriver en plan som ger er de bästa förutsättningarna för att kunna utveckla er verksamhet, genomföra arbetet samt utvärdera det. 

 • 27/10 Webbinarium “Tips på hur ni kan fira hållbarhetsdagen” 9.30-10.00 
  Vi tipsar om hur ni kan fira Hållbarhetsdagen som ett sätt för er att uppmärksamma allt fantastiskt som ni gör för en mer hållbar framtid. Kul om ni tar med er egna tips som ni kan dela med er av i t.ex. chatten. 

November
 • 11/11 Hållbarhetsdagen - digitalt event för förskolan 
  Kom och fira Hållbarhetsdagen med oss. Nytt för igår är att förskolan får ett eget event. Till anmälan
   

 • 24/11 Föreläsning "Julpyssel utan konsumtion"  15.00-15.45 
  Kom och träffa Spilloteket som är ett kreativt utbildningscentrum. Spilloteket bjuder på en inspirerande och praktisk verkstad där du får en mängd roliga idéer på julpyssel och juldekorationer av återbruksmaterial som du kan göra med barnen. I kombination med tips på roliga pynt, bjuds det även på tankar om vikten av att använda kreativitet och handens görande. Att vi till och med genom julpysslet kan få stärka förmågor som behövs i klimatförändringens tid! 

Januari

24/1 Inspirationsföreläsning “Årets hållbara förskola” 9.30-10.00 
Vi startar det nya året med att bjuda in vinnarna av Grön Flaggs hållbarhetspris. Kom och lyssna till hur de har arbetat med sin Grön Flagg-resa och bli inspirerade. Möjlighet finns att ställa frågor till verksamheten efteråt.

Mars

16/3 Webbinarium “Äntligen dags för Skräpplockardagarna” 9.30-10.00 
Vi berättar om nyheterna i Skräpplockardagarna och ger tips på hur ni kan arbeta med detta i ert Grön Flagg-arbete.

Maj
 • 4/5 Webbinarium “Skriv en utvärdering” 9.30-10.00 
  Vi går igenom steg 5 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni skriver en utvärdering smart och effektivt. Utvärderingen hjälper er att utveckla ert hållbarhetsarbete då ni tar med er nya lärdomar till nästa Grön Flagg-resa, som en del av ert systematiska kvalitetsarbete.

 

 • 25/5 Webbinarium “Att se fram emot till hösten” 9.30-10.00 
  Vi berättar om vilka nyheter Grön Flagg kommer att erbjuda till hösten och går igenom innehållet för det nya läsåret som startar i augusti. Perfekt för dig som redan nu vill börja planera framåt eller som är nyfiken på innehållet.