Tre skräpplockare under Håll Sverige Rent-dagen 2019

Program Grön Flagg - skola

Välkommen in till vårt fullspäckade program för läsåret 22/23! Nedan kan du läsa om allt som händer under aktuellt läsår. De tillfällen som saknar anmälningslänk här behöver du vara med i Grön Flagg för att delta i.

Gå med i Grön Flagg för att få tillgång till samtligt innehåll
Grön Flagg

Grön Flaggs program läsåret 22/23 - skola

Augusti 2022
 • 15/8 Grön Flaggs digitala kick-off 13.00-14.00 
  Kick-offen är ett perfekt tillfälle att starta upp hösten med ert viktiga hållbarhetsarbete.

 • 24/8 Webbinarium “Grön Flagg-rådet” 15.00-15.30 
  Vi går igenom steg 1 i Grön Flaggs metodik som handlar om Grön Flagg-rådet som spelar en viktig roll för att samla upp idéer och driva Grön Flagg-resan framåt. 
   

 • 29/8 Föreläsning “Så er egen äng på gården” 15.00-15:30 (SMULLE) 
  Kom och lyssna till Helen Ekvall som arbetar som pedagog i Göteborgs botaniska trädgård. Hon kommer att berätta om hur ni kan skapa en lättskött sommaräng i närheten eller på er skolgård för att engagera elever i deras miljö, främja biologisk mångfald och samtidigt lära sig om den.
   

September 2022
 • 15/9 Webbinarium “Kartläggning” 15.00-15.30 
  Vi går igenom steg 2 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni gör en kartläggning för att ta reda på vad ska arbeta med i ert kommande Grön Flagg-resa. 

 • 22/9 Föreläsning “Plast på schemat” 15.00-15.45 
  Vi börjar med en express-kurs om plastutmaningen. Malin Leth från Håll Sverige Rent kommer att prata om plast som material, produkt och ekonomiskt flöde. I ett högt tempo kommer vi att ta oss igenom olika plastfrågor som rör rättvisa, ekonomi, klimat, mat och näringskedjor, och efteråt är vår förhoppning att ni är fyllda av inspiration för att ta nästa steg med just det här ämnet i ert arbete. Efter express-kursen kommer ni få ta del av olika skolinitiativ för hur du kan undervisa om plast med bland annat Tekniska museet     
   

 • 28/9 Föreläsning ”Ekosystemtjänster på gården” (SMULLE) 15.00-15.45 
  Denna föreläsning är en del av samarbetsprojektet SMULLE mellan Jönköpings University och Håll Sverige Rent och handlar om hur skolsmiljön kan förbättras utifrån elevernas behov samtidigt som vi stärker ekosystemtjänsterna? Möt experterna Magnus Tuvendal och Per Askerlund för att lära er mer om ekosystemtjänster och deras positiva effekter för miljön och för oss människor. 

Oktober 2022
 • 6/10 Webbinarium “Skriv en plan” 15.00-15.30 
  Vi går igenom steg 3 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni skriver en plan som ger er de bästa förutsättningarna för att kunna utveckla er verksamhet, genomföra arbetet samt utvärdera det. 

 • 11/10 Föreläsning “Hållbar utveckling med Minecraft” 15.00-15.45 
  Möt pedagogen Emma Nääs från Kodcentrum. I sin föreläsning kommer hon visa på hur man på ett lustfyllt och samtidigt kraftfullt sätt kan arbeta med Minecraft Education kopplat till hållbarhetsfrågor och de globala målen. Emma kommer också ge en introduktion till de delar i Minecraft som är direkt utformade för att användas i klassrummet för att förstärka lärande.
   

 • 27/10 Webbinarium “Tips på hur ni kan fira hållbarhetsdagen” 15.00-15.30 
  Vi tipsar om hur ni kan fira Hållbarhetsdagen som ett sätt för er att uppmärksamma allt fantastiskt som ni gör för en mer hållbar framtid. Kul om ni tar med er egna tips som ni kan dela med er av i t.ex. chatten.

November 2022
 • 11/11 Hållbarhetsdagen - digitalt event för skolan 
  Kom och fira Hållbarhetsdagen med oss. Mer information om eventet kommer under hösten. 
   

 • 24/11 Föreläsning "Julpyssel utan konsumtion" med Spilloteket 15.00-15.45 
  Kom och träffa Spilloteket som är ett kreativt utbildningscentrum. Spilloteket bjuder på en inspirerande och praktisk verkstad där du får en mängd roliga idéer på julpyssel och juldekorationer av återbruksmaterial som du kan göra med barnen. I kombination med tips på roliga pynt, bjuds det även på tankar om vikten av att använda kreativitet och handens görande. Att vi till och med genom julpysslet kan få stärka förmågor som behövs i klimatförändringens tid! 

Januari 2023
 • 24/1 Inspirationsföreläsning “Årets hållbara grundskola” 15.00-15.30 
  Vi startar det nya året med att bjuda in vinnarna av Grön Flaggs hållbarhetspris för grundskolan. Kom och lyssna till hur de har arbetat med sin Grön Flagg-resa och bli inspirerade. Möjlighet finns att ställa frågor till verksamheten efteråt. Till anmälan
   

 • 26/1 Inspirationsföreläsning “Årets hållbara gymnasieskola” 15.30-16.00 
  Vi startar det nya året med att bjuda in vinnarna av Grön Flaggs hållbarhetspris för gymnasieskolan. Kom och lyssna till hur de har arbetat med sin Grön Flagg-resa och bli inspirerade. Möjlighet finns att ställa frågor till verksamheten efteråt. Till anmälan

Mars 2023
 • 1/3 Föreläsning ”Den biologiska mångfalden” 
  Under denna fortbildningsföreläsning får du lära dig mer om vad biologisk mångfald är och varför det är viktigt att arbeta med ämnet och hur vi kan prata om det med barn och unga.
  Nytt datum - släpps 1 april!
 • 23/3 Webbinarium "Skogsträdgårdars potential på förskolor och skolor"
  Till anmälan
April 2023
 • 1/4 Föreläsning ”Den biologiska mångfalden” 
  Under denna fortbildningsföreläsning får du lära dig mer om vad biologisk mångfald är och varför det är viktigt att arbeta med ämnet och hur vi kan prata om det med barn och unga.
  Förinspelat - släpps 1 april!
   
 • 3/4 Webbinarium “Skriv en utvärdering”
  Vi går igenom steg 5 i Grön Flaggs metodik som handlar om hur ni skriver en utvärdering smart och effektivt. Utvärderingen hjälper er att utveckla ert hållbarhetsarbete då ni tar med er nya lärdomar till nästa Grön Flagg-resa, som en del av ert systematiska kvalitetsarbete.
Maj 2023
 • 25/5 Webbinarium “Att se fram emot till hösten” 15.00-15.30 
  Vi berättar om vilka nyheter Grön Flagg kommer att erbjuda till hösten och går igenom innehållet för det nya läsåret som startar i augusti. Perfekt för dig som redan nu vill börja planera framåt eller som är nyfiken på innehållet.