Hero
Kusträddarna 2022

Nordiska kusträddardagen hålls den 7 maj

Body

Hela 80 procent av skräpet i havet kommer från land. Det mesta är plast som bara använts en kort stund innan det slängts. Nu bjuder Håll Sverige Rent in allmänhet, föreningar och företag att gå med i Kusträddarna och plocka skräp på Nordiska kusträddardagen den 7 maj.

Sections

- Förra året var det fler än 60 000 kusträddare i Sverige, och tillsammans plockade vi 172 ton skräp. I år vill vi bli ännu fler! Tillsammans hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Bli en kusträddare!
Alla som går med i Kusträddarna innan 28 april har möjlighet att beställa hem ett gratis kusträddarpaket med påsar, handskar och säckar. 

På hsr.se/kusträddarna hittar du mer information om kampanjen och kan följa antalet anmälda i realtid, kommun för kommun.

Om Nordiska kusträddardagen 2022
Nordiska kusträddardagen 2022 arrangerar Håll Sverige Rent tillsammans med sju systerorganisationer i Norden: Hold Norge Rent, Hold Danmark Rent, CSR Greenland, Arctic Marine Conservation Crew (Island), Pidä Saaristo Siistinä ry (Finland), Ringras (Färöarna) och Städa Åland