Hero
Kusträddarna Bohuslän

Välkommen på strand-cleanup i Bohuslän

Body

Västkusten är en av de värst nedskräpade platserna i Sverige. Stora mängder skräp från havet flyter iland varje dag. Därför kommer Håll Sverige Rent att vara på Tångevik (Norra Ramsvik) klockan 10:00 på Nordiska Kusträddardagen, lördagen den 7 maj.

Sections

Den 7 maj är det dags för årets Nordiska kusträddardag. Från kust till kust hindrar vi skräp från att hamna i havet, en påse i taget. Just nu är det över 50 000 anmälda skräpplockare! Och ju fler vi blir, desto större skillnad kan vi göra.  

Håll Sverige Rent kommer att finnas på plats på Tångevik med skräpplockarmaterial, fika och aktiviteter för både barn och vuxna. Ta gärna med dig familj och vänner.  

Det kommer finnas möjlighet för media att intervjua företrädare från Håll Sverige Rent om situationen med marin nedskräpning, vad vi tycker att de politiska partierna behöver göra för att minska skräpet, samt att följa vår digitala livesändning på plats där vi kommer få besök av andra organisationer som arbetar för att minska nedskräpningen i Norden. 

Vi kommer även att erbjuda en möjlighet att följa med och få en guidad rundtur på Sveriges enda marina återvinningscentral, som ligger i närheten. 

Information om eventet:  

Var: Tångevik (norra Ramsvik) 

När: kl. 10.00–12.00 lördag den 7 maj 

Samling: vid parkeringen 

Håll Sverige Rent fixar handskar, påsar och bjuder på fika. Mer information om kampanjen Kusträddarna på hsr.se/kusträddarna