Hero
Överfull papperskorg i stadsmiljö

Varannan kommun nu medlem i Håll Sverige Rent

Body

Nu är 146 av Sveriges 290 kommuner medlemmar i Håll Sverige Rent. En ökning med tre kommuner bara de senaste veckorna. ”Ett bevis på att fler och fler tar nedskräpningen på allvar”, säger Susanne Nordén på Håll Sverige Rent.

Sections

 

Många kommuner har problem med nedskräpning. Men fler väljer att ta hjälp av Håll Sverige Rent i sitt arbete. Foto: Jan Eve Olsson/Håll Sverige Rent

Nya förordningar om nedskräpning, ökat behov av kunskap och en växande mängd engagerande invånare. Det kan vara några av förklaringarna till varför en kommun väljer att bli medlem i Håll Sverige Rents kommunnätverk. Något som fler och fler kommuner väljer att vara. Sedan Nynäshamn, Arboga och Lund valt att gå med i nätverket de senaste två veckorna är numera fler än hälften av Sveriges 290 kommuner med i nätverket.

”Håll Sverige Rent stärker kommuners möjligheter att arbeta framgångsrikt med att förebygga och minska problemet med nedskräpning. Det ger publicitet och något att visa upp för invånarna i kommunen”, säger Susanne Nordén, ansvarig för kommunsamarbeten hos Håll Sverige Rent.

Det finns många argument till varför man som kommun ska gå med i Håll Sverige Rents kommunnätverk:

  • För att stötta och vara delaktig i vårt uppdrag att påverka attityder och beteende så att vi får en minskad nedskräpning som följd.
  • Handfast vägledning och verktyg samt tillgång till material från Håll Sverige Rent för att stödja kommunens arbete i nedskräpningsfrågan.
  • Nätverkande mellan andra medlemskommuner för utbyte av erfarenheter och framgångsrika insatser och åtgärder gällande skräpet.
  • Få det senaste inom nya förordningar och lagar, rapporter, forskning.
  • Stärka kommunens varumärke i samverkan med HSR.
  • Ett stöd i hur större, mellan, och små kommuner kan nå sin vision och målbild av att bli en renare stad och stärka känslan hos medborgarna att känna trygghet i sin kommun.

Mer information om hur man blir medlem finns på: https://hsr.se/kommun