Hero
Stoppa skräpet soptunna tunga

Vinnarna i affischtävlingen Stoppa Skräpet

Body

Fem vinnare har korats i Håll Sverige Rents affischtävling. Nu ska skräpmonster-papperskorgar sättas upp på skolgårdar runt om i landet.

Under vintern har elever i 142 mellanstadieklasser varit med och designat affischer på temat ”Stoppa skräpet”. De fem bästa har valts ut och nu får de skolorna varsin papperskorg, utformad som ett hungrigt skräpmonster.

”Vi är otroligt glada över alla fina affischer som kommit in! Det märks verkligen att de lagt ner mycket arbete på sina affischer. Det var svårt att välja ut vinnarna. Det märks också att de läst på om nedskräpning och tagit kunskapen till sig”, säger Shandra Aupeix Persson, ansvarig för Skräplabbet, Håll Sverige Rents undervisningsprogram för skolbarn.

Juryn, som består av Håll Sverige Rent och reklambyrån First Lady, har framför allt tittat på tre kriterier när vinnarna har valts ut: budskapet, komposition och kreativ höjd.

”Med den här tävlingen vill vi få eleverna att reflektera över nedskräpningen, vad man själv och de i ens omgivning kan göra för att minska skräpet. Det är viktigt att skolorna i tidig ålder pratar om hållbarhetsfrågor och visar att det går att förändra världen man lever i. Det ger handlingskraft och en hoppfullhet om framtiden”, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Sections

Vinnare 1

Vinnare 2

Vinnare 3

Vinnare 4

Vinnare 5