Hero
Skosh Rengöringstabletter

Skosh tänker om helt kring hemrengöringsprodukter för att minska på engångsplasten

Logo
Skosh rengöringstabletter
Description

Skosh vill tänka om helt och hållet kring hemrengöringsprodukter för att minska på engångsplasten. Istället vill de använda samma förpackning om och om igen och fylla på med nya rengöringstabletter och vatten.

Sections

Intervju med Simon Ziolkowski, Medgrundare till Skosh

Varför engagerar ni er i nedskräpningsfrågan?

3 av de 10 företagen i världen som bidrar mest till plastskräp plastföroreningar säljer produkter som används för hemrengöring och Skosh är här för att ändra det!

Hemrengöringsprodukter som exempelvis allrengöring, diskmaskinstabletter och tvättmedel är alla oftast förpackade i någon form av plast som kan bidra till plastskräp och plastföroreningar. När vi ofta använder plastförpackningar som används bara en gång, och ännu inte har skalat upp pantsystem och återbrukssystem kan problemet bli större med just plastskräp och plastföroreningar. Vi på Skosh vill tänka om dessa produkter helt och hållet, för att istället kunna använda samma förpackning om och om igen och fylla på med nya rengöringstabletter och vatten. Då slipper vi tillverka fler plastförpackningar.

Tillsammans med HSR vill vi stärka vår positiva effekt på miljön. Förutom vår lösning för att undvika att köpa nya plastförpackningar till hemrengöring varje år är vi också med i olika skräpplockarevent och stöttar Håll Sverige Rents verksamhet med att engagera och utbilda unga för att få en framtid utan skräp och onödigt avfall.

Vad är er drivkraft för att stoppa skräpet?

Drivkraften som gjorde att vi startade Skosh är just att vi ville göra något för att lösa problemen med plastskräp och plastföroreningar globalt. Vi ser att förändring sker inom många olika industrier, men att det just inom plastrelaterade företag inte har hänt särskilt mycket hittills. Vårt mål är att ställa om hela industrin för rengöringsprodukter i hemmet genom att visa hur enkelt det kan vara att minska sitt plastavfall.

 

Läs mer om företaget på skosh.se