En kvinna och två barn plockar skräp vid en sjö

Skänk pengar

Skräpet finns överallt omkring oss - i natur, städer och i hav. Håll Sverige Rent vill att vi ska bli fler som inte skräpar ner. Nedskräpningen kan bara minska om vi gör det tillsammans. Vill du vara med? 

Här finns tre sätt att bidra med pengar till vår verksamhet: 

  1. Swisha gärna valfritt belopp till nummer 900 28 17. Mer information om Swish »
  2. Köp produkter i vår webbshop för att stötta vårt arbete. Till webbshoppen »
  3. Eller sätt in ditt bidrag på PlusGiro 90 02 81-7 och stöd oss med valfritt belopp.

Genom ditt stöd kommer vi närmre vår vision om ett Sverige där ingen skräpar ner. Tack!

För företag

Vill du ordna skräpplockning för personalen? Engagera dig för att minska plasten i våra hav? Eller skapa ett helt unikt samarbete?

Ideell organisation

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack. Vi har som uppdrag att påverka attityder och beteende så att vi får en minskad nedskräpning som följd. 

Mumins jubileumsmugg med Håll Sverige Rent-motiv

Skänk skattefritt via Aktiegåvan

Är du ägare av börsnoterade aktier kan du skattefritt skänka utdelningen från dina aktier till Håll Sverige Rent och hjälpa oss i vårt arbete för ett skräpfritt Sverige. En förutsättning är att du skänker utdelningen före bolagsstämman.

Så gör du:
1. Skriv ut och fyll i Gåvoblanketten (Anmälan om Rättighetshavare).
2. Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma.

Om du är kund hos Aktieinvest (Aktiespararna),  Avanza eller Nordnet så kan du enkelt göra det själv på deras webbplats efter att du loggat in på din sida.

Som privatperson bosatt i Sverige och ägare av fåmansbolag har du rätt att skattefritt skänka hela eller delar av utdelningen från fåmansbolaget till välgörenhet. Kontakta din bank, fondkommissionär eller rådgivare för information om hur du går till väga.

Ladda ner gåvoblankett för Aktiegåvan