Grön Flagg

Kick-off med Grön Flagg!

Grön Flagg är ett unikt lärandeprogram inom hållbar utveckling. Tillsammans med Sveriges förskolor och skolor omsätter vi kunskap till direkt handling. Varje år hissar hundratals verksamheter i Sverige den Gröna Flaggan för att visa att en hållbar framtid börjar nu!

Alla i Sverige ska ha kunskapen och förståelsen som krävs för att skapa en hållbar värld

Välkommen på kick-off den 17 augusti kl. 13.00!

Under läsåret 2021/2022 händer det en massa spännande saker tillsammans med Grön Flagg som du inte får missa. Det vill vi fira med en kick-off inför uppstarten av höstterminen. Vi utlovar en eftermiddag som innehåller stöd, struktur, fortbildning och härlig inspiration! Ni får ta del av flera föreläsningar och får veta mer i detalj om vad kommande läsår bjuder på.

Program

Stora hållbarhetsdagen och Grön Flagg 25 år 

Vi presenterar delar av innehållet under hållbarhetsdagen 11/11 och ger exempel på hur vi kommer lyfta och fira Grön Flagg som i år firar 25 år. 

 

Lärande för hållbar utveckling, föreläsning av Daniel Olsson från Karlstad universitet

Inom förskola och skola är lärande för hållbar utveckling centralt och handlar om hur dessa frågor lyfts fram och förs in i den pedagogiska verksamheten och undervisningen.

 

Klimatutmaningen - vad står vi idag och hur vänder vi trenden? Föreläsning av Linnéa Haeggström på Håll Sverige Rent 

Vi står inför stora klimatutmaningar, det kan vi läsa och höra om dagligen i tidningar och på tv. Hör Linnéa Haeggström berätta om bakgrunden till att vi befinner oss i en klimatkris men också vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa miljön och bidra till en hållbar utveckling.

 

Det är kostnadsfritt att delta och du kan anmäla dig ända fram till den 17 augusti.