banner

Havsalliansen

Vi vill bli Sveriges största community för plastfria hav. Tillsammans med företag, organisationer och kommuner hjälps vi åt att stärka Sveriges cirkulära plastekonomi.

Havsalliansens logga

Ett initiativ av Håll Sverige Rent

Havsalliansen är ett fem år långt initiativ där olika typer av företag och organisationer kan vara med och bidra till att stärka den cirkulära plastekonomin i Sverige.

Producerar, säljer, köper eller använder ditt företag någon form av plast? Då är ni en viktig nyckelspelare i förändringen, oavsett hur stora eller små ni är. Som medlem i Havsalliansen har du möjlighet att nätverka och lyfta de utmaningar ni står inför, ta del av andras lösningar och få tillgång till verktyg för att stötta er resa.

Seminarium

Ocean Alliance seminar with Malin and Anders

I vår seminarieserie presenterar vi olika metoder du behöver för att ställa om. Här får du tillgång till olika verktyg och lyssna på andra företag som påbörjat sin resa mot att bli med plastcirkulära.

Se våra seminarier här »

Toolbox

Havsalliansen

Ta del av den verktygslåda du behöver för att göra ditt företag mer plastcirkulärt

Till verktygslådan »

Podcast

Havsalliansen podcast

I podcasten "Hello, plastic-free oceans!" följa med på resan mot en cirkulär plastekonomi i Sverige, där vi intervjuar nyckelpersoner i resan mot plastfria hav.

Lyssna på vår podcast »

Nyhetsbrev

Vill du följa med på Havsalliansens resa mot en cirkulär plastekonomi? Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!
Vi sparar dina personuppgifter för att skicka information om Havsalliansen och annat vi gör som kan vara intressant för dig. Om du inte vill ha fler utskick kan du enkelt avregistrera dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter »

Rapport om företag som tänker om

I vår rapport "Hello, businesses rethinking plastics!" kan du få inspiration kring hur ditt företag kan tänka om kring er plastanvändning och hur ni kan bli mer plastcirkulärt.

Läs om företag som startat sin resa, vilka problem de stött på och hur de planerar att ställa om.

Se en presentation av rapporten här »

Vill du veta mer?

Om du har frågor, förslag eller vill starta upp ett samarbete - hör av dig till oss!