Hero
forskola

Nominerade - Årets Hållbara Förskola

Sections

Stort grattis alla nominerade förskolor! 

På Hållbarhetsdagens inspirationswebbinarium kommer vinnaren koras.

 

Vantens förskola, Ängelholm 

Motivering     
För en hållbarhetsresa med stort fokus på pollinatörer, men även på rörelse och hinderbanor och hur detta påverkar kroppen. I samband med pollinatörsarbetet har de samarbetat och spridit sitt arbete via externa aktörer och på så sätt känt att de är en del av något större.

 

Tegelbrukets förskola, Svedala 

Motivering     
För en Grön Flagg-resa som på ett lustfyllt sätt lärt barnen om hav och vatten och verkligen engagerat barnen i problematiken med nedskräpning, men även utvecklat deras naturvetenskapliga kunskaper genom en mängd pedagogiska metoder. För ett arbete med fin bredd inom området hav och vatten.

 

Klöverstugans förskola, Svedala

Motivering   
För en Grön Flagg-resa präglad av aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling, genom en mångfald av pedagogiska metoder. En Grön Flagg-resa där de har fördjupat sig i vattenfrågor och samarbetat med externa aktörer för kunskapsutbyte och spridning.

 

Geijer förskola, Sundsvall

Motivering  
För en Grön Flagg-resa som med många olika aktiviteter stärkt barnens hållbarhetstänk. En resa där barnen har fått chansen att påverka genom möten med representanter hos kommunen, och ett samarbete med externa aktörer som stärkt barnens handlingskompetens.

 

Backsippans förskola, Ronneby 

Motivering  
För en omfattande hållbarhetsresa där förskolan inte bara har tagit sig an miljöproblem internt, utan också samarbetat med olika externa aktörer under deras hållbarhetsvecka. Barnen har fått vara med i en radiointervju i P4, och de har fått påverka genom att skriva brev till utbildningsförvaltningens chef om önskan att få återbruka en snickarbänk .  

 

Stort tack för allt engagerande och inspirerande arbete ni gör, och stort grattis till alla nominerade!