Hero
forskola

Nominerade - Årets Hållbara Förskola

Body

Stort grattis alla nominerade förskolor! Den 11/11 under Hållbarhetsdagen kommer vinnaren att koras. Du och din barngrupp är väl oss på länk från Tekniska museet? Anmäl er till Hållbarhetsdagen här

Och de nominerade är.......

Sections

 • Hagvidson Västanvinden, Vallentuna
  Motivering: För en lärorik hållbarhetsresa där barnen har visat på handlingskraft genom att skriva ett medborgarförslag om en säkrare väg till återvinningsstationen. För barnens engagemang och omhändertagande av sin fadderlekpark i närområdet och för deras hjälteinsats för naturen och djuren.
 • Förskolan Fjället, Kiruna
  Motivering: För en hållbarhetsresa där barnen har varit engagerade i flytten av Kiruna genom att delge sina smultronställen för kommunen och på så sätt fått göra sina röster hörda i samhället. För förskolans fina arbete med att skapa en positiv framtidstro.
 • Förskolan Fölungen, Falköping
  Motivering: För en lärorik hållbarhetsresa som har lett till ökad medvetenhet om utrotningshotade arter och regnskogens betydelse. För barnens handlingskraft mot nedskräpningen genom att sätta upp en egen papperskorg i skogen som de uppmuntrar människor till att använda, och som barnen själva ansvarar för att tömma.
 • Förskolan Jordgubben, Laxå
  Motivering: För en hållbarhetsresa där barnen har varit delaktiga, haft inflytande och visat stort intresse för att lära sig om djur i sin närmiljö.  För förskolans fina spridning av sitt arbete med lärande för hållbar utveckling genom ett forskningsprojekt med Örebro universitet, lokalmedia samt till andra förskolor i kommunen
 • Kullsta förskola, Nynäshamn
  Motivering: För en hållbarhetsresa som berör alla tre dimensionerna av hållbar utveckling och där barnen har varit delaktiga och haft stort inflytande. För barnens handlingskraft som fått fler att inte skräpa ner i närområdet genom att tillverka egna skyltar med tydliga budskap.