Hero
grundskola

Nominerade - Årets hållbara grundskola

Sections

Stort grattis alla nominerade grundskolor! 

På Hållbarhetsdagens inspirationswebbinarium kommer vinnaren koras.

 

Svandammsskolan, Nynäshamn 

Motivering  
För en inspirerande elevdemokratisk hållbarhetsresa där skolan har fokuserat på flera olika hållbarhetsfrågor. För ett Grön Flagg-arbete som innefattar lokala, nationella och internationella samarbeten. Eleverna har varit delaktiga i olika aktiviteter och drivit sina egna hållbarhetsprojekt.

 

Nya Elementar, Stockholm

Motivering  
För en hållbarhetsresa som spänner över flera dimensioner av hållbar utveckling. För ett LHU-arbete där skolan har haft samarbeten med externa aktörer och där de har spridit sitt arbete till andra. De har minskat sin resursanvändning, ökat sin samverkan både i Sverige och globalt samt ökat elevernas fysiska aktivitet under skoldagen.

 

Kunskapsskolan, Trelleborg   
    
Motivering   
För en Grön Flagg-resa med en tydlig integration av alla dimensioner av hållbar utveckling, och där skolan har lyckats involvera alla eleverna både i och utanför skolan genom hela  
läsåret. Skolan har haft olika projekt för att belysa de Globala målen och de har samverkat med olika externa aktörer samt andra skolor.

 

International School of Lund

Motivering  
För en väl genomförd hållbarhetsresa där eleverna har samarbetat med andra aktörer och där eleverna bland annat har lärt sig om hälsa och välbefinnande, om de Globala målen, och om  
hur plast och mikroplast påverkar våra hav.

 

Stort tack för allt engagerande och inspirerande arbete ni gör , och stort grattis till alla nominerade!