Hero
grundskola

Nominerade - Årets hållbara grundskola

Body

Stort grattis alla nominerade grundskolor! Den 11/11 under Hållbarhetsdagen kommer vinnaren att koras. Du och din klass är väl oss på länk från Tekniska museet? Anmäl er till Hållbarhetsdagen här

Och de nominerade är.......

Sections

 • Broholmskolan,  Lidköping
  Motivering: För skolans spridning av sitt Grön Flagg-arbete för att få fler att agera mer hållbart, såväl lokalt som globalt. För skolans fina samarbeten med externa aktörer, däribland Karlstad universitet, där de inspirerat och föreläst för lärare om sitt arbete kring utomhuspedagogik.
 • Svandammsskolan, Nynäshamn
  Motivering: För elevernas handlingskompetens och skolans spridning av sitt Grön Flagg-arbete, där medborgarförslag och insändare till lokaltidningen finns med bland exemplen. För den fina gemenskapen på skolan som bidragit till en stark sammanhållning i arbetet med lärande för hållbar utveckling.
 • Stockholm International School, Stockholm
  Motivering: För det stora elevangemanget på skolan där elevernas handlingskompetens resulterat i större skräpplockaraktiviteter och där en av skolans elever föreläste om engagemang och handlingskraft för Grön Flagg-verksamheter under våren 2021. För skolans aktiva arbete med såväl lokala som globala frågor inom lärande för hållbar utveckling.
 • Apelgårdsskolan, Malmö
  Motivering: För ett lokalt arbete med att främja hållbar utveckling, bland annat genom en egen biodling på skolan, och globalt genom samarbete med en skola i Namibia. För ett kontinuerligt arbete med de globala målen som finns med som en ständig påminnelse om varför arbetet med lärande för hållbar utveckling är så viktigt.
 • Vittra Rösjötorp International School, Sollentuna
  Motivering: För skolans aktiva arbete för att engagera eleverna i stora samhällsfrågor genom praktiska projekt på lokal nivå. Elevengagemanget på skolan har inspirerat och uppmuntrat närsamhället att agera mer hållbart. Skolan deltar som en av hundra skolor i världen i den globala konferensen ´World Education Week´ under oktober månad, till vilken de blivit inbjudna för att tillsammans med övriga skolor diskutera och förbättra hållbart lärande globalt.