Hero

Alla Sveriges hundägare plockar skräp 17 september

Sections
Image
Hundägare plockar skräp under Håll Sverige Rent-dagen

Den 17 september 2022 var det dags för Håll Sverige Rent-dagen! Då samlades hundägare och hundar i hela Sverige, norr till söder, gammal som ung och plockade skräp. Tillsammans med våra fyrbenta vänner kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur!

Skräpplockarhundar

Sune Mangs

Sune Mangs - Skräpplockarhund

Sune är en rottweiler på 7 år och bor i Katrineholm. Vi går ut i skogen varje dag. I vår lilla skog vi går igenom först så har skolbarnen sin väg till affären där dom handlar på raster. Vägen dit är alltid full med papper, sönderslaget glas så vi får se till att alltid ha en påse med oss att plocka skräp i.

Lär känna Sune på Instagram »

Chelsea & Storma

Chelsea och Storma - Skräpplockarhund

Chelsea är 8 år och mamma till Storma 3 år. De är av rasen Australian Cattledog. Chelsea älskar fotbollar och att äta. Storma älskar mest sin matte. Förutom att plocka skräp tränar vi lydnad, sakstövning och specialsök.

Se film när Chelsea och Storma plockar skräp »

Semla

Semla - skräpplockarhund

Semla är en 1,5 årig envis basenji som älskar att springa, gå i skogen och att gosa. Vi brukar plocka skräp på många av våra promenader genom att ta upp minst 1 skräp, men gärna fler, per bajspåse.

Rubi

Rubi - skräpplockarhund

Rubi är 1,5 år och brukar plocka upp och bära hem petflaskor vi hittar i diken. Som tur är bor vi så att vi sällan stöter på skräp. Rubi älskar pinnar och är bäst på att följa i skogen där vi plockar bär och bara upptäcker naturen.

Moses

Moses - skräpplockarhund

Moses är 11 år. Moses plockar skräp så gott som varje dag. En riktig skräphjälte!

Pim

Pim - skräpplockarhund

Pim är en welsh springer spaniel, 2 år gammal som älskar skogen och våra promenader. Vi hjälper gärna till att hålla Sverige rent!

Elvira & Elsa

Elvira och Elsa - Skräpplockarhundar

Elvira är 7,5 år och Elsa är 1 år. Båda är Tibetansk Spaniel och de gillar att vara ute i naturen. Men då ska det inte ligga en massa cigarettfimpar o annat äckligt på marken.

Ruth

Ruth - skräpplockarhund

Ruth är 3,5 år och älskar att ta långa promenader i skogen eller på fjället! Bajspåsar finns alltid med när man har hund, perfekt att fylla med skräp som man hittar på vägen om man har glömt en påse.

Lär känna Ruth på Instagram »

Mega, Ammi, Brusa & Fluga

Mega, Ammi, Brusa & Fluga - skräpplockarhundar

"Jag och mina västgötaspetsar bor på landet så vi stöter inte på jättemycket skräp. Men vi är desto mer taggade att plocka det vi ser för vi vill inte att vår fina omgivning ska bli nedskräpad!"

Aira & Lucy

Aira och Lucy - skräpplockarhundar

Skräpplockarhundarna Aira och Lucy är 4 år och 1,5 år. Båda är av rasen Aussie. Tillsammans tränar vi på att hitta olika föremål, eller skräp som inte hör hemma i skogen. Vi brukar alltid plocka upp skräp under vår promenader/träningar!

Tinky

Tinky - skräpplockarhund

Tinky är en skräpplockarhund på 6 år. Tillsammans med sin matte plockar de minst ett skräp varje gång de är är ute på promenader i närområdet.

Nova

Nova - skräpplockarhund

Nova, snart 1 år. Blandras: Japanese chin, dvägpudel och Lhasa apso. Vid nästan varje hundpromenad plockar vi upp några skräp, mest plast och burkar.

Ludde

Ludde skräpplockarhund

Ludde är en Cockerpoo på 18 månader. Vi plockar nästan alltid skräp när vi går på promenad. Matte lägger skräpet i påsar som hon har med sig. Ibland kommer tomma "bajspåsar" också till användning.

Edith

Edith skräpplockarhund

"Jag är 5 år. Matte räddade mig från ett liv som gatuhund på Irland. Jag brukade leta mat i soporna. Men nu får jag riktig mat och behöver inte gräva i sopor, istället hjälps vi åt att hålla gatorna rena. Matte säger att jag är en superhjältehund!"

Whanda

Whanda skräpplockarhund

Whanda är 7 år. Hon brukar ha lite bråttom, så det brukar bli matte som kollar och plockar skräp. Skräp vi brukar hitta: glasbitar, kapsyler, fimpar, snus, och matrester.

Milou, Fazer & Maija

Milou, Fazer och Maija skräpplockarhund

Vi är 3, 2 och 1 år. Vi plockar mest hela tiden när vi ser skräp som inte ska vara där. Vi har alltid med hundbajspåsar och handskar att plockar i. Vi får lite godis när vi hjälper till och nosar. Vi har en karbinhake som vi sätter påsarna på tills vi kan slänga dem. Burkar för sig.

Alli & Smula

Alli och Smula skräpplockarhund

Alli är 8 år och Smula 8 månader. Vi plockar skräp på våra promenader i Tyresö nästan dagligen! Det finns alltid något fynd för hundarna att hitta i något dike.

Nancy

Nancy skräpplockarhund

Nancy är en tvåårig siberian Husky. Hon är duktig på att hitta skräp som har gömt sig under ogräs eller liknande.

Signe

Signe skräpplockarhund

Signe är 6 månader och en riktig skräpletarhund. Hittar allt möjligt på våra promenader som hon gärna vill stoppa i munnen. Då hamnar skräpet i mattes ficka och sedan soptunnan.

Kenzo

Kenzo skräpplockarhund

Kenzo är 2 år. På stigarna där vi går ligger mest McDonalds skräp. Vill bara rensa bort det och helst få de som slängt skräpet att förstå att det är absolut inte snyggt i naturen med skräpet.

Charli

Charli skräpplockarhund

Snart 2-årig busig och gosig tjej som älskar att tugga på saker hon hittar. Tyvärr vardag att plocka skräp efter picknicks i parken där man lämnar allt, trots soptunnor bredvid.

Följ Charli på Instagram »

Praline

Praline skräpplockarhund

Varje gång jag går ut med Praline har jag extra bajspåsar som jag använder till att plocka skräp som fimpar, snus prillor, plastpåsar mm. Folk klagar på hundägarna som inte plockar efter sin hund (visst är det tråkigt?) men annat skräp är mycket värre!

Aske

Aske skräpplockarhund

Aske är 1 år och hängde med redan som pytteliten valp på Håll Sverige Rent-dagen förra året. Då fick han bli buren större delen av vägen.

Maya

Maya skräpplockarhund

Maya är 2,5 år. Vi tycker att skogens vilda djur ska slippa göra illa sig på tråkigt skräp och tar med oss så mycket vi kan på promenaderna.

Hiro

Hiro skräpplockarhund

Hiro är en Shiba på snart 2 år som gärna plockar glasskärvor om vi ser några på promenaden.

Celma & Iris

Celma & Iris skräpplockarhund

Båda älskar att nosa upp skräp. Celma (Jack Russel) är 3 år gammal, har plockat sen hon var valp och älskar att hitta plast för då byter vi mot korvbit! Iris (AHT) är bara 5 månader men tänker nog bli ännu bättre än Celma! Snabb som en blixt är hon framme och snor skräpet framför nosen på Celma. Allt för en godis är hennes devis!

Schia & Riga

Schia och Riga skräpplockarhund

Schia är 3 år gammal och Riga 1 år. De gillar när naturen är ren så vi plockar alltid skräp som ligger på vårt promenadstråk.

Lilla Gumman

Lilla Gumman skräpplockarhund

Lilla Gumman är 2 år gammal.Vi brukar ha en soppåse i min ficka och i värsta fall en sopsäck på promenaden!

Rally

Rally skräpplockarhund

Rally är snart 2 år och är en golden-schäfermix. Han hittar skräp mot belöning och matte plockar upp.

Gösta

Gösta skräpplockarhund

Gösta är en snart 5 år gammal labradoodle-hane med mycket energi. När vi bodde i Stockholm brukade vi plocka upp bajs efter andra hundar, samt glas och annat skräp vi hittade. Nu har vi flyttat till Hälsingland, till en liten by som heter Ramsjö. Vi kommer att plocka upp snus, ölburkar mm. som det tyvärr finns massor av här i skogarna. Du hittar mina äventyr på #kansligatassen

Bosse

Bosse skräpplockarhund

Vi plockar främst glas eller annat skräp som kan skada djurens tassar.

Affe

Affe skräpplockarhund

Affe är 12 år och älskar att gå på promenader och brukar ofta passa på att plocka skräp samtidigt. Han ser verkligen fram emot att få vara med på Håll Sverige Rent-dagen!

Tessie

Tessie skräpplockarhund

Familjens hund heter Tessie, och är en Golden retriever. Hon tycker mest om äppelskruttt, som det är gott om så här års, men det finns mycket skräp som är både olämpligt och farligt för våra fyrbenta vänner. Hundägare mot Skräp är ett privat initiativ och Facebookgrupp som jag startade tillsammans med min dottervförra hösten. Minst ett skräp om dagen! Som hundägare så är vi ute varje dag och genom en enkel förändring så kan vi bidra till en renare närmiljö.

Till Facebookgruppen

Pimzan, Pepzi & Poppinz

Pimzan, Pepzi & Poppinz

Vi är 5 månader, 3 år och 1 år gamla. Vi är med för första gången i år! Matte säger att vi är 3 underbara individer, där valpen gärna vill plocka allt den ser på backen. Tillsammans gör vi skillnad!

Milo

Milo skräpplockarhund

Milo är snart 6 månader gammal och plockade skräp under Håll Sverige Rent-dagen!