Hero
kofnerens2020

Nedskräpningsveckan 2020

Håll Sverige Rents konferens för kommuner 2020 kommer att äga rum under en hel vecka. Varje dag har ett eget tema, alltid med aktuella talare till. Du väljer att delta i det som för dig är mest relevant och spännande.

Det är dessutom helt gratis.

Anmäl ditt intresse här >>

Tid
Datum: 30 november - 4 december. Tid: 10.00 - 11.30. (Bilden ovan är från Håll Sverige Rents konferens 2018)
Sections

Håll Sverige Rents längsta och mest tillgängliga konferens

I år flyttar vi hem konferensen till er kommun, hem till dig. Konferensen kommer nämligen äga rum helt och hållet på den här sidan. Precis som tidigare år fokuserar vi på nedskräpning och utmaningarna det för med sig. Det blir lärorika föreläsningar, goda exempel och massor av inspiration. Istället för en eller två dagar så sker konferensen under en hel vecka. Varje dag består av ett 1,5 timme långt pass. Du bestämmer själv vilka pass du vill gå på. 

Med detta hoppas vi att detta årets upplaga av Håll Sverige Rent-konferensen blir den mest tillgängliga någonsin. Det blir definitivt den längsta. Den är dessutom helt gratis. Hoppas du vill hänga med!

Så fungerar det

Hur deltar jag?

Nedskräpningsveckan kommer att ske digitalt, under en hel vecka. Du väljer själv vilka pass du vill gå på. Du anmäler ditt intresse här, så återkommer vi med mer information längre fram. Nedskräpningsveckan är gratis.

Varför ingen vanlig konferens?

Med anledning av coronaviruset och osäkerheten kring fysiska folksamlingar har vi valt en lite annan väg i år. Vi tar tillfället i akt och testar något nytt, nämligen att hålla konferensen digitalt och under en hel veckas tid. Det kommer dock som vanligt att bli ett smörgåsbord av inspirerande talare, ämnen och workshops kopplat till nedskräpning.

Vad handlar konferensen om?

Nedskräpningsveckan kommer att vara fullproppad med inspirerande talare och relevanta ämnen. 

Vi kommer bland annat att djupdyka i fimparna. I Håll Sverige Rents mätningar från 2019 så minskade Södertälje fimparna med nästan femtio procent. Hur gjorde de? Tomas Thernström, avfallssamordnare i Södertälje, delar med sig. 

Peter Esaiasson, högaktuell med boken "Förorten", berättar om hur nedskräpning hänger ihop med trygghet och tillit mellan invånare i en kommun. Han delar också med sig av sina erfarenheter kring hur kommuner och bostadsbolag kan angripa problemet.

Linda Lindström, medgrundare av Beteendelabbet, kommer berätta om hur kommuner kan arbeta med nudging i praktiken för att systematiskt skapa hållbara beteenden.

Detta och mycket, mycket annat intressant. Mer information kommer.

När är det?

Datum: 30 november - 4 december.

Tid: 10.00 - 11.30.