Hero

De är årets mest hållbara skolor

Body

I en färgsprakande show på Tekniska Museet i Stockholm utsågs i dag landets mest hållbara för-, grund- och gymnasieskolor. Hemliga prisutdelaren Nassim Al Fakir förgyllde tillställningen som följdes digitalt av 13 000 barn runt om i landet. Håll Sverige Rents VD Johanna Ragnartz och UNESCO-prisvinnaren Carl Lindberg höll tal om vikten av lärande för hållbar utveckling. En skolkör från Lemshaga akademi framförde Grön Flagg-sången och Freddy Grip från Tekniska Museet visade hur man kan få plats med 50 uppblåsta ballonger i en liten låda, med hjälp av flytande kväve.

Sections

FAKTA om Hållbarhetsdagen och Årets hållbara för-, grund- och gymnasieskola

Hållbarhetsdagen den 11 november är till för skolor i hela Sverige. Under en hel dag firar vi skolornas insatser inom hållbar utveckling. Förutom att alla som jobbar med Grön Flagg får hissa den fina flaggan, delar vi ut priser till Årets Hållbara Förskola, Grundskola och Gymnasieskola.

Vinnarna presenteras på Hållbarhetsdagen den 11 november 2021. Hållbarhetsdagen direktsänds från Tekniska museet i Stockholm klockan 9:30-10:30 och alla som jobbar i skola eller förskola är välkomna att delta med sina klasser/barngrupper. Det är gratis och man kan delta via länk i klassrummet. Anmälan sker på: https://hsr.se/hallbarhetsdagen.

FAKTA om Grön Flagg

Med Grön Flagg vill Håll Sverige Rent sätta hållbar utveckling högt på agendan och därmed skapa livsviktig förändring.

Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools, ett världsomspännande lärandeprogram inom hållbar utveckling. Som medlem får du ett dagligt stöd i form av vägledning, inspiration och expertis. Medlemsskolorna granskas och certifieras efter Grön Flaggs riktlinjer.

Läs mer om Grön Flagg på https://hsr.se/gronflagg.